Beylikdüzü Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus'ta Kitap Günleri
Okyanus'ta Kitap Günleri Okyanus'ta Kitap Günleri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri'nde "Kitap Okuma Günleri" sevilen yazarların katılımıyla başladı.

Okyanus Kolejleri 1. Kitap Fuarı, 19 Aralık 2011 Pazartesi günü Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde başladı.

Hafta boyunca çeşitli yazarların ziyaret edeceği Kitap Okuma Günleri'nin ilk yazarları Uğur Böceği Yayın Evi'nden Tarık USLU ve Özgüven Yayın Evi'nden Mehmet GÜLER oldu.

İlköğretim öğrencileri için kitaplar yazan Tarık Uslu, saat:11.00'de Okyanuslular ile buluştu ve onlar için kitaplarını imzaladı. İlköğretim öğrencileri tarafından büyük ilgiyle karşılaşan Tarık Uslu, "Herşeyi çok beğendim, çok memnun kaldım, teşekkürlerimle... Hep böyle pırıl pırıl kalın." diyerek düşüncelerini Okyanus Anı Defteri'ne yazdı.

Saat:13.00'te ise Mehmet Güler, konferans salonunda ilköğretim öğrencileriyle buluştu. Sevilen yazar, kitap okumanın  yararlarından, çocukların kitap okumayı alışkanlık haline getirmeleri gerektiğinden bahsetti. Öğrencilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştiren yazar, kendi hikayelerinden de örnekler verdi ve öğrenciler için kitaplarını imzaladı.

Mehmet Güler, "Sevgili Okyanuslular, eğitimci ve yazarım. Bugüne kadar Türkiye'nin  her yerinde yüzlerce okula gittim. Binlerce öğrenciyle, öğretmenle konuştum, kitaplarımı imzaladım. Okyanus Kolejleri'nin okullar zincirinde kendine özgü bir duruşunun olduğu, daha kapıdan ilk adımınızı attığınızda belli oluyor. Her şey öğrenme, öğretme, sevgi, özveri, verimlilik üzerine kurulmuş gibi...

Bunca güzelliğin  özverinin gelecekte yerini bulacağına inanıyorum. Bunca güzelliğin yaratılmasında genç okul müdürü Bekir Mazman'ın özel bir yerinin olduğu inancındayım. Filiz veren umutlar; orman, akan ırmaklar; Okyanus olsun. Sevgilerimle..." diyerek düşüncelerini Okyanus Anı Defteri'ne aktardı.


20 Aralık 2011 tarihinde; Kitap Fuarı'nın 2. gününde ise Zafer Yayınevi'nden Melek ÇE ve Özgüven Yayınevi'nden Aziz SİVASLIOĞLU, ilköğretim öğrencileriyle buluştu.

Yazar Melek ÇE, saat 11:00'de öğrenciler için kitaplarını imzaladı. İlköğretim öğrencileri tarafından büyük ilgiyle karşılaşan yazar, mutlu bir şekilde okuldan ayrıldı.

Saat 14:00’te konferans salonunda öğrencilerle buluşan Aziz SİVASLIOĞLU ise yazarlığa nasıl başladığını anlatıp öğrencilerin sorularını yanıtladı. Çocukların katılımıyla devam eden söyleşide Sivaslıoğlu, zaman zaman drama yöntemini kullanarak öğrencilerin ilgisini çekecek hikayeler de anlattı. Söyleşi bitiminde öğrenciler için kitaplarını imzalayan Sivaslıoğlu "Damlasıyım Okyanus'un, ama Okyanus'un! demiş şairin biri. Ne de güzel söylemiş. Okyanus'ta bu geldi aklıma.Daha da mutlu oldum. Teşekkür ederim.” diyerek bu düşüncelerini anı defterine yazdı.

İmza Günleri’nin üçüncü gününde konuk yazar, Cüneyd SUAVİ oldu. İlköğretim ikinci kademe öğrencileriyle saat: 11.00'de konferans salonunda buluşan Suavi; öğrencilere seçilen meslekleri sevmenin öneminden bahsetti. İstenilen hedefe ulaşabilmek adına çekilen zorlukların katlanılması ve kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Söyleşi bitiminde öğrencilerin kitaplarını imzalayan Suavi “Her biriyle tek tek iftihar ettiğim 'Pırlanta Ustası' ve 'Canım elmaslarıma', her iki cihanda da gülmeleri duasıyla…” diyerek düşüncelerini anı defterine yazdı.

22 Aralık 2011 tarihinde Uğur Böceği Yayınevi'nden Selim GÜNDÜZALP ve yine aynı yayınevinden Ülker KURTCAN, ilköğretim öğrencileriyle buluştu.

Yazar Selim GÜNDÜZALP, saat 11:00'de öğrenciler için kitaplarını imzaladı. Gündüzalp "Sevgili Okyanus kardeşlerimize, öğrenci ve öğretmenlerimize kalbimizi bırakıp ayrılıyoruz." diyerek bu düşüncelerini anı defterine yazdı.

Saat: 14.00’te de Ülker KURTCAN, öğrencilerle buluştu. Öğrenciler için kitaplarını imzalayan Kurtcan, "Sevgili Okyanus Koleji; Sizlerle tanıştığıma çok memnun oldum. Siz çağırmasanız da ben hep geleceğim. Sevgiyle kalın." cümleleriyle anı defterini doldurdu.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
23 Aralık 2011, Cuma 14:17
Okunma
:
4.779 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları