Beylikdüzü Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus Koleji’nde 10. Sınıf Velileri İçin “Ders ve Meslek Seçimi” Semineri Düzenlendi
Okyanus Koleji’nde 10. Sınıf Velileri İçin “Ders ve Meslek Seçimi” Semineri Düzenlendi Okyanus Koleji’nde 10. Sınıf Velileri İçin “Ders ve Meslek Seçimi” Semineri Düzenlendi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beylikdüzü Okyanus Koleji’nde 16 Şubat 2016 Salı Günü, 10. Sınıf velilerine yönelik Rehber Öğretmen Ayşe Mine Ertemiz, “Ders ve Meslek Seçimi” konulu seminer verdi.

Seminerde, ders seçiminin 10. sınıf sonunda yapılmaya başlandığı, lise 10. sınıfı bitiren öğrencilerin yetenek ilgi ve üniversitede okumak istedikleri bölümlere uygun olarak ders seçimi yapmaları gerektiği vurgulandı.

Doğru Ders Seçimi Başarı Getirir

Ayşe Mine Ertemiz, “10. sınıfın sonunda seçilecek dersler öğrencilerin girecekleri üniversite sınav başarılarında etkili olacaktır. Liseden mezun olana kadar okuyacakları dersler yıl sonu sınıf geçme başarılarını belirleyecektir. Lisede elde ettikleri başarı puanları orta öğretim başarı puanlarına eklenecek ve sınav başarılarına etki edecektir. Ders seçimi yaparken başarılı olunacak dersler seçilmeli, üniversitede seçilmek istenen bölüme ve bölümün puan türüne temel oluşturan dersler tercih edilmelidir.” diyerek seçecekleri derslerin önemine değindi. 

Seminerimize katılan velilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.


Haber
:
Esra Kaya
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Esra KAYA
Tarih
:
18 Şubat 2016, Perşembe 23:44
Okunma
:
1.102 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları