Beylikdüzü Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde Ders Ve Meslek Seçimi Semineri
Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde Ders Ve Meslek Seçimi Semineri Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde  Ders Ve Meslek Seçimi Semineri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beylikdüzü Okyanus Koleji’nde 7 Aralık 2015 Pazartesi günü, Rehber öğretmeni Ayşe Mine Ertemiz 10. Sınıf öğrencilerine “Ders ve Meslek Seçimi” konulu seminer verdi.

Ayşe Mine Ertemiz seminerde, ders seçiminin 10. sınıf sonunda yapılmaya başlandığını ve lise 10. sınıfı bitiren öğrencilerin yetenek ilgi ve üniversitede okumak istedikleri bölümlere uygun olarak ders seçimi yapmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Ayşe Mine Ertemiz, "10. sınıfın sonunda seçilecek dersler öğrencilerin girecekleri üniversite sınav başarılarında etkili oluyor ve liseden mezun olana kadar alacakları bu dersler yıl sonu sınıf geçme başarılarını da  belirliyor." dedi.

Doğru Ders Seçimi Başarı Getirir

Ayrıca  Ertemiz, öğrencilerin seçecekleri derslerin önemine değinerek, "Öğrencilerin lisede elde ettikleri başarı puanları, orta öğretim başarı puanlarına eklenip üniversite sınav sonucunu etkiliyor. Öğrenciler ders seçimi yaparken üniversitede seçmek istedikleri bölüme ve bölümün puan türüne temel oluşturan ve başarılı olacaklarını düşündükleri dersleri tercih etmelidirler.” dedi. 

 


Haber
:
Esra Kaya
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Esra KAYA
Tarih
:
11 Aralık 2015, Cuma 14:12
Okunma
:
1.481 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları