Beylikdüzü Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | 10. Sınıflar Galata Mevlevihanesi Müzesi'nde
10. Sınıflar Galata Mevlevihanesi Müzesi'nde 10. Sınıflar Galata Mevlevihanesi Müzesi'nde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beylikdüzü Okyanus Koleji 10 Sınıf öğrencileri, "Galata Mevlevihanesi ve Divan Şairleri Müzesi” gezisinde "Mevlevilik" ve Şeyh Galib'i daha iyi tanıma fırsatı buldular.

Okyanus Koleji öğrencilerinin kültür gezileri devam ediyor...

Beylikdüzü Okyanus Koleji 10. Sınıf öğrencileri, 26 Şubat 2014 Çarşamba günü Edebiyat öğretmenleri ile Taksim’de bulunan "Galata Mevlevihanesi ve Divan Şairleri Müzesi"ni ziyaret ettiler.

Mevlevihaneyi Gezdiler

Ziyaret süresince Mevlevilik ile ilgili bilgi edinen öğrenciler, mevlevihanede döneme ait hat odası, semahane ve musiki odalarını gezerek, Divan Edebiyatı'nın son büyük şairi Şeyh Galib'i de daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Hem  10. Sınıf Edebiyat Dersi müfredatının Divan Edebiyatı konularını kapsaması, hem de öğrencilerin kültürel değerlerin farkına varmaları bakımından bu gezi son derece önemliydi.

Öğrenciler, sadece okul hayatında değil tüm yaşamları boyunca benimsemeleri gereken "sevgi, hoşgörü, birlik olma" gibi kavramların değerini, anlamını bir kez daha hatırladılar.

Mevlâna Kimdir?

Mevlevilik, Mevlana Celaleddin Rumi tarafından kurulmuştur. Mevlâna cihana sığmayan hudutsuz bir varlıktır. Güzeli, doğruyu, iyiyi, aşkı, hakikati arayanlara müjdeler veren sestir. Zulmette kalanlara teselli sunan Rahmani sedadır. Ayrılıktan inleyenlere şifa bahşeden devalı nefestir. İnsana insanı öğretendir. Her şeyin insanda olduğunu ve tüm evrenin insanın emrine verildiğini öğretendir.


Haber
:
Özer TUNA
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
01 Mart 2014, Cumartesi 10:38
Okunma
:
2.775 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları