Beylikdüzü Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | "4+4+4" Yeni Eğitim Sistemi
"4+4+4" Yeni Eğitim Sistemi "4+4+4" Yeni Eğitim Sistemi
  • Paylaş
Bu sene uygulamaya geçecek olan 4+4+4 yeni eğitim sistemi ile ilgili bilgiler ve tüm merak ettikleriniz bu haberde...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nda uygulanmaya başlanacak yeni öğretim sistemi için Okyanus Kolejleri hazırlıklarını tamamlıyor.

4+4+4 Eğitim Sistemi için Okul Öncesi Eğitim Uzmanları, Okul Öncesi ve İlkokul psikologları ile eğiticileri, öğrenciler için özel gelişim testleri uygulayarak gelişimsel özelliklerini değerlendiriyor.

 

- Çocuğunuz “ilk 4"e Başlıyor!

“4+4+4” yeni eğitim sistemi ile ilkokul, çocuğunuz 60 ayını tamamladığında başlıyor. 72 ay ise okula başlamak için üst sınır olarak belirlendi.

- Çocuğum ilkokula hazır mı?

Okyanus Kolejleri, Okul Öncesi eğitim uzmanları, çocuğunuzun gelişimini yakından takip ediyor. Eğitim uzmanlarımız bu sorunun cevabını vermeniz için size rehberlik edecek. Bu konuda oluşan yeni müfredata uygun olarak çocuğunuzun gelişimsel özellikleri değerlendiriliyor.

- Çocuğum 1. Sınıf’ta zorlanır mı?

Hazırlanan yeni eğitim programı (müfredat) çocuğunuzun gelişim ihtiyaçlarına uygun olarak düzenleniyor. Şimdiye kadar 'okul öncesi 6 yaş grubu' olarak tanımlanan eğitim faaliyetleri, yapılacak düzenlemelerle ilkokul 1. Sınıf'ta yürütülecek.

- Çocuğum kendisinden bir yaş büyüklerle bir arada mı olacak?

 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nda diğer ilkokullarda 6 ve 7 yaş çocukları aynı sınıflarda eğitim alıyor olacak. Ancak Okyanus Kolejleri, Okul Öncesi ve İlkokul psikologları ile eğitimcileri, 60 - 72 ay sürecinde olan çocuklara, özel gelişim testleri uyguluyor ve çocukları gözlemliyor. Okyanus Kolejleri'nde öğrenciler, gelişim gereksinimlerine göre sınıflarda eğitim alacaklar.

- Her Çocuk Farklı Büyür

Her çocuk kendine özgü bireydir. Bu nedenle anne babalar, çocuklar arasındaki farklılıkları etkileyen etmenleri ve çocukların hangi yaşlarda ne tür davranışları göstermeleri gerektiğini bilmelidir.

Aileler genellikle diğer çocuklarla kendi çocuklarını karşılaştırmaktadır. Fakat bu yöntem anne-babaların kaygısını gidermez aksine arttırır. Anne babaların iyi bir denge geliştirmeleri için çocukların gelişim özelliklerini bilmeleri ve bu doğrultuda tutum sergilemeleri doğru olacaktır.

- Biz Başladık

Şu an okullarımızda, 60-72 ay sürecinde (5 yaş grubu) olan öğrencilerimiz için eğitim uzmanlarımız çalışmalarına devam etmekte. Çocuklarımızın gelişim doğalarına ve eğitim sisteminin gereklerine uygun içerikte müfredat hazırlanıyor. İlkokulu tercih eden öğrencilerimiz için hazırlanan destekleyici eğitim programı uygulanmaya başlayacak.

- Daha Erken İse;

Yapılan değerlendirmeler ve anne baba olarak gözlemleriniz sonucunda, çocuğunuzun ilkokula başlamak için zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız Okyanus Okul Öncesi, anakucağı olmaya devam edebilir ya da ilkokula hazırlık yaz kampıile desteklenerek 1. Sınıf'a başlayabilir.

 

- İlkokula Hazırlık Yaz Kampı

2012-13 Eğitim-Öğretim Yılı'nda uygulanacak yeni öğretim sisteminde, 60 ayını tamamlayan öğrencilerin ilkokula başlayacak olanları için Yaz Kampı açılıyor. Çocuklarımızın, ilkokul yaşantılarına uyumunu kolaylaştırmak, sistemdeki değişimde duygusal ve bilişsel yönden avantaj kazanmalarını sağlamak için 8 haftalık bir proje hazırlanıyor.

Aile, çocuğunun yeni eğitim-öğretim sisteminde okula başlamasına karar veriyorsa, çocuğumuzun gelişimi, okul psikologlarımız tarafından da değerlendirildikten sonra hazırlanan Yaz Kampı programı ile duygusal ve bilişsel yönden desteklenebilir.

Çocuklarımızın gelişimi, bilişsel (veya akademik) çalışmalardan başka; oyun, etkinlik, drama, spor faaliyetleriyle desteklenecek. Sosyal beceri ve iletişim yeteneği güçlendirilecek.

Ayrıca, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik uzmanlarımız tarafından, velilerimize yönelik seminer ve eğitimler de sunulacak.

 

İlkokula Hazırlık Yaz Kampı ile;
 

Öğrenciler İçin

-Erken çocukluk yıllarından çıkıp okul çağı çocukluğuna adım atan öğrencilerimize yararlı ve neşeli bir yaz projesi hazırlandı. Eğitim sisteminde yapılan değişikliğe uyum sağlamak için 2012 yazına özel bir program.

-Neşeli, eğlence dolu, aktif katılıma dayalı, çocukların araştırma, inceleme meraklarını arttıran, hareketli eğitim aktivitelerinden oluşan bir okul.

-Oyunla büyüyen çocuklarımıza; grupla hareket, diğerleri ile iletişim, kuralları takip etme davranışları yine oyunlarla kazandırılıyor.

-Okullarımızın dersliklerinden başka, bahçeleri, etkinlik salonları, spor alanları, atölyeleri, laboratuarları etkin şekilde değerlendirilecek.

-Öğrencimizin önündeki başarılı okul yılları için gerekli olan en önemli unsur, duygusal gelişimdir. Yaz Kampı’nın yoğunlaşacağı gelişim alanları duygusal gelişim olacak.

-Ömür boyu sürmesini istediğimiz öğrenme heyecanlarını arttıracak etkinlikler, akademik kadromuzca oluşturuldu.

Veliler İçin

Çocuklar ilkokula hazırlanırken anne-babalar da veli oluyor. Uzun yıllar sürecek eğitim yaşantısının başlangıcından, ergenlik dönemine kadar aile belirleyici. Bu etkinin olumlu olması, çocuğun hayatına değer katan bir güç olarak şekillenmesi için ailelere de rehberlik hizmeti sunulacak.

Okul Yolunda; Anne babalar, Veli Atölye Çalışması'nda uygulamalarla öğreniyor. Anne-babalar için hazırlan eğitimlerde ele alınacak başlıklar:

*Çocuğum okula başlıyor

*Okula başlama ve okul olgunluğu

*Okul Sendromu

*Çocuğun gelişim haritası

*Aynı dili konuşmak, anlaşmak, uzlaşmak

*Sorumluluk kazandırmakı

*Çocuğun güven gelişimi

 

 " İlköğretime başlayacak çocuklarımıza yönelik Yaz Kampı, iki periyottan oluşacak ve 8 hafta sürecek. Eğitim uzmanlarımız, çocuklarımızın ilkokul yaşantısına hazır oluşlarını destekleyecek eğitim programını oluşturmakta."

Detaylı Bilgi İçin: Kader ÇEVİK (kadercevik@okyanuskoleji.k12.tr) 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
18 Nisan 2012, Çarşamba 16:32
Okunma
:
7.472 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları