Beylikdüzü (Anaokulu) Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Edebiyatımızın Fantastik Kalemi Barış Müstecaplıoğlu Okyanus Kolejleri'nde
Edebiyatımızın Fantastik Kalemi Barış Müstecaplıoğlu Okyanus Kolejleri'nde Edebiyatımızın Fantastik Kalemi Barış Müstecaplıoğlu Okyanus Kolejleri'nde
  • Paylaş
Barış Müstecaplıoğlu 4 Mart 2016 tarihinde Beykent ve Beylikdüzü Okyanus Kolejleri öğrencileriyle buluşuyor.

Her fırsatta Okyanus Koleji lise kademesi öğrencilerini usta kalemlerle buluşturmayı amaçlayan Edebiyat zümresi bu defa da fantastik roman türünde eserler kaleme alan Barış Müstecaplıoğlu'nu ağırlamaya hazırlanıyor.

Barış Müstecaplıoğlu 4 Mart 2016 tarihinde Beykent ve Beylikdüzü Okyanus Kolejleri öğrencileriyle imza ve söyleşi günü düzenleyecek.

Barış Müstecaplıoğlu Hakkında

Barış Müstecaplıoğlu, 1977'de Kocaeli'nin İzmit ilçesinde doğdu. Yükseköğrenimini Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Hikâye ve roman eleştirileri Varlık, Altyazı, Kitaplık, Radikal Kitap gibi dergilerde ve çeşitli gazete eklerinde yayımlandı.

1995'te İstek Vakfı Mezunları İffet Esen Öykü Ödülü'nü kazandı. Türkiye'nin ilk fantastik kurgu dizisi olan Perg Efsaneleri'nin başlangıç romanı Korkak ve Canavar ve devam kitabı Merderan'ın Sırrı 2002'de, üçüncü romanı Bataklık Ülke ise Ocak 2004'de yayımlandı.

Tanrıların Alfabesi, dört romandan oluşan Perg Efsaneleri'nin son kitabı oldu.

Perg Efsaneleri serisini tamamladıktan sonra, birey olmak ve anlam arayışı üzerine Şakird isimli bir roman yazan Barış Müstecaplıoğlu, bu kitabın ardından sokak çocuklarını ve onları kullanan suç örgütlerini işleyen bir polisiye olan Kardeş Kanı'nı kaleme aldı.  2009'da 14.yüzyılda yaşamış gizemli şamanist ressam Mehmet Siyah Kalem'in eserlerini odağına alan "Bir Hayaldi Gerçekten Güzel" isimli romanı yayınlandı. Son eseri, Perg Efsaneleri tarzında bir fantastik kurgu serisi olan Şamanlar Diyarı oldu. Şamanlar Diyarı ve Keşifler Zamanı adlı iki kitabı yayınlanan ve üç kitapta sonlanacak olan bu seriyle, Mehmet Siyah Kalem'in çizdiği yılan kuyruklu esrarengiz yaratıklara bir isim, bir ülke ve bir tarih yarattı. Romanları dışında İstanbul Hikayeleri ve 1002.Gece Masalları gibi çeşitli öykü seçkilerine de katılan yazarın bir cinayet öyküsü, 2008'de Amerika'da Akashic Books tarafından hazırlanan İstanbul Noir isimli bir seçkide ingilizce olarak yayımlandı. 012'de, Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği'nin (FABİSAD) kurucuları arasında yer aldı.


Haber
:
Abdülkadir ARSLAN
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
29 Şubat 2016, Pazartesi 12:04
Okunma
:
5.918 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları