Beykent Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Beykent Okyanus Ortaokulu Kanguru Matematik Takımına Seçilecek Öğrencilerini Belirledi
Beykent Okyanus Ortaokulu Kanguru Matematik Takımına Seçilecek Öğrencilerini Belirledi Beykent Okyanus Ortaokulu Kanguru Matematik Takımına Seçilecek Öğrencilerini Belirledi
  • Paylaş
Beykent Okyanus Ortaokulunda Kanguru Matematik Takımına Girebilme Heyecanı

Beykent Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi matematik öğretmenleri Yunus ÜSTÜN ve Gökhan AYVAZ tarafından Kanguru Matematik Sınavı için oluşturulacak takıma girebilecek öğrencileri belirleyebilmek için ön eleme sınavı uygulandı. Bu sınav sonuçlarına göre; Saliha Asya BAŞIBÜYÜK, Ayşe Ezgi KOCAMAN, Azra HEKİMOĞLU, Bilal ABDULHEKİM, Daniel MUTLU, Esmanaz KÖSE, Orhun YAŞAR ve Semih SARISOY okul takımına seçildi.

Her yılın Mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada milyonlarca (6 milyondan fazla) öğrenci önemli bir uluslararası matematik organizasyonun parçası olmakta, Kanguru Matematik yarışmasına katılmaktadırlar.

Yarışma ve sınavlarla öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek ve matematikte yetenekli öğrencileri daha da motive etmek eskiden beri tüm dünyada var olan bir düşüncedir. Bu kapsamda yapılan çok fazla sınav vardır. Bunlardan en önemlisi Uluslararası Matematik Olimpiyatlarıdır (IMO). 55.si düzenlenen IMO’ya 100 ülke en iyi 6 öğrencisi ile katılıyor.

“Kanguru Matematik Sınavı” her yıl 6 milyon civarı katılan öğrenci sayısıyla IMO kadar yaygın ve önemli bir matematik yarışmasıdır. Ancak Kanguru Matematik Yarışması çoğu yönden bu uluslararası matematik olimpiyatlarından farklıdır. Her yaştan (7-18) öğrencinin 6 farklı kategoride katılabileceği Kanguru sınavı kategorilere göre 24- 30 arası sorudan oluşmakta ve sınav 75- 90 dakika sürmektedir. IMO’da öğrenciler yüksek seviyedeki 6 sorunun çözümü için 2 gün uğraşırlarken Kanguru sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir.


Haber
:
Emrah Karatepe
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
13 Aralık 2016, Salı 10:36
Okunma
:
2.047 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları