Beykent Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Beykent Okyanus Lise Öğrencileri Jeoloji Müzesi'nde
Beykent Okyanus Lise Öğrencileri Jeoloji Müzesi'nde Beykent Okyanus Lise Öğrencileri Jeoloji Müzesi'nde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beykent Okyanus Koleji 10. Sınıf öğrencileri 08 Aralık 2014 Salı günü İstanbul Üniversitesi Jeoloji Müzesi'ni ziyaret etti.

Beykent Okyanus Koleji 10. Sınıf öğrencileri, 8 Aralık 2014 tarihinde Coğrafya Öğretmenleri Cumali Sevinç ile İstanbul Üniversitesi Jeoloji Müzesi'ne gittiler. 10. Sınıf müfredatında bulunan "Topografya ve Kayaçlar" konusunda öğrendikleri kayaçları, müzede görme imkanı bulan öğrenciler, kayaçları ilgiyle incelediler. Öğrenciler, derste teorik olarak işledikleri "Topografya ve Kayaçlar" konusunu bu gezide somut örnekleri ile zenginleştirerek uygulamalı olarak öğrendiler.

Kayaçların kökenlerine göre oluşumlarını, canlı kalıntılarının jeolojik devirlerde kayaç oluşumuna etkisini, katılaşan hayvan ve bitki fosillerini, ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen kayaç türlerini gözlemlediler.

Ayrıca öğrenciler, gezi sırasında Türkiye’nin en eski jeoloji kütüphanesi ve ders esnasında amfilerden bir tanesi ziyaret edilerek üniversiteyle ilgili merak etikleri soruları hocalara ve öğrencilere sorma imkânı da buldular.  


Haber
:
Özer Tuna
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Cumali Sevinç
Tarih
:
16 Aralık 2014, Salı 10:46
Okunma
:
2.272 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları