Beykent Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Beykent Okyanus Anadolu Lisesi "Okul Öğrenci Meclisi Toplantıları"
Beykent Okyanus Anadolu Lisesi "Okul Öğrenci Meclisi Toplantıları" Beykent Okyanus Anadolu Lisesi "Okul Öğrenci Meclisi Toplantıları"
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beykent Okyanus Anadolu Lisesi "Okul Öğrenci Meclisi Toplantıları"nın ilki olan Kasım ayı toplantısı, 11 Aralık 2015 Cuma günü yapıldı.

Okyanus Koleji öğrencileri aylık olarak yapılacak olan "Okul öğrenci meclisi toplantıları" kapsamında ki ilk toplantısını 11 Aralık 2015 Cuma günü 14:00-15:00 saatleri arasında Rehber öğretmeni Ümit Dündar başkanlığında gerçekleştirildi.
“Okul öğrenci meclisi, her şubenin kendi içinden seçeceği bir temsilcinin katılımından meydana gelir.
 
Projenin amacı, Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasıdır.
 
Demokrasi, yaşamadan öğrenilemez. Demokrasi adına öğretilmeye çalışılan değer ve ilkeleri, bireysel ve sosyal yaşamlarında deneme ve uygulama imkânı bulmayan bireylerin, gerçek anlamda demokrat bireyler olması beklenemez. Bu nedenle demokratik hayat tarzının okullarda yaşanılır hâle getirilmesinin bir zorunluluk olduğundan söz edilebilir. Çünkü okul, bir anlamda eğitim yaşantılarının merkezidir. Okuldaki öğrenme süreci, çok boyutlu bir yaşantıya dönüştürülmedikçe, gençlere demokrasiyi öğretmede istenilen başarı elde edilmeyecektir.

 


Haber
:
Ümit Dündar
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
m. eyyüp altın
Tarih
:
16 Aralık 2015, Çarşamba 23:08
Okunma
:
1.565 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları