Bayrampaşa Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bayrampaşa Okyanus Koleji'nde Pi Günü ve Bilim Şenliği..!
Bayrampaşa Okyanus Koleji'nde Pi Günü ve Bilim Şenliği..! Bayrampaşa Okyanus Koleji'nde Pi Günü ve Bilim Şenliği..!
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Matematik ve Fen Bilimleri Zümresinin Birlikte Düzenlediği 14 Mart Dünya Pi Günü ve Bilim Şenliği Etkinliklerine Tüm Öğrencilerimiz Coşkuyla Katılım Sağladı

Pİ SAYISI NEDİR ?

Pi sayısı aslında bir orandır ve dairenin çevresinin çapına bölümünden elde edilir.

Pİ SAYISINI KİM BULDU?

Pi sayısının kim tarafından bulduğu kesin olarak bilinmemektedir. Ancak bu sayının tarihi millattan önceye kadar dayanıyor.

SEMBOLÜNÜN ANLAMI NE?

Pi sembolü, Yunan alfabesinin 16. harfidir.

NE ZAMANDAN BERİ KUTLANIYOR?

İlk kez 1998 yılında San Francisco Exploratorium'da ünlü bir fizikçi olan Larry SHAW tarafından kutlanan Pi Günü, Türkiyede ilk kez 2007 senesinde kutlanmıştır.

Pi sayısı , matematik dünyasının en gözde sayısıdır.Pi sayısının en çok kullanılan değeri 3,14 olduğu için her yıl 3.ayın 14.günü ve hatta saat 01.59'da Dünya Pi Günü olarak kutlanır. 

BİLİM ŞENLİĞİ ;

İnsanların genellikle öğrencilerin kendi yapmış olduğu bilimsel araştırmaların sonuçlarını sunduğu bir olaydır. Bilim şenlikleri, genellikle bilgi verme amaçlı sunumlar topluluğu olmasının yanı sıra bir yarışmadır. Çoğu yaş ve eğitim düzeylerine uygulanmasına rağmen daha çok ilköğretim ve ortaöğretim düzeylerinde gerçekleştirilir.

Bayrampaşa Okyanus Koleji olarak hem Pi Günü'nü hem de Bilim Şenliği'ni 14 Mart Perşembe günü konferans salonumuzda; Matematik Zümre Başkanı Osman TÜRK ve Fen Bilimleri Zümre Başkanı Gamze ÖNER önderliğinde çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenlenerek, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin de katılımıyla deneyler yaparak büyük bir coşkuyla kutladık.


Haber
:
Ayhan Erzi
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Nazire Sarıçam
Tarih
:
15 Mart 2019, Cuma 15:38
Okunma
:
867 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları