Bayrampaşa Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bayrampaşa Okyanus Koleji 5. Sınıf Öğrencileri Masal Anlatma Yarışması’nda Kıyasıya Yarıştı!
Bayrampaşa Okyanus Koleji 5. Sınıf Öğrencileri Masal Anlatma Yarışması’nda Kıyasıya Yarıştı! Bayrampaşa Okyanus Koleji 5. Sınıf Öğrencileri Masal Anlatma Yarışması’nda Kıyasıya Yarıştı!
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bayrampaşa Okyanus Kolejinde “Geleneksel Masal Anlatma Yarışması”nın Dereceye Girenleri Belli Oldu!

Genellikle halkın yarattığı, ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa sürüp gelen, çoğunlukla olağanüstü durum ve olayları yine olağanüstü kahramanlara bağlayarak anlatan halk hikayelerine “masal” denir. Masallarda anlatılan olaylarla birlikte dinleyici düşsel bir yolculuğa çıkarılmaktadır. Her ne kadar olağanüstü olaylar anlatılsa da gerçek olayları ele alan örnekleri de bulunmaktadır. Diğer türlerden ayrılan en önemli özelliklerden biri anlatılanların gerçek olduğu yönünde bir inandırma kaygısının olmamasıdır. Bu türde olayın geçtiği yer ve zaman  belli değildir. Masalların kaynağı konusunda kesin bir bilgi yoktur. Daha çok halk arasında gerçekleşen olaylardan ya da mitolojik ögelerden oluştuğu görüşleri mevcuttur.

Masalda eğiticilik esastır. Aslında mekanın, kişilerin ve zamanın hayalî olması da bundandır. Kimse rencide edilmeden insanlara ders verilir. Herkes masalın sonunda verilen dersten kendisine düşen payı alır. Masallarda kötülükler eleştirilerek okurun ve dinleyenin bu kötüler gibi olmaması istenir. İyiler ve iyilikler de yüceltilir ki okur veya dinleyici iyi olsun ve iyilik yapsın. Bu yüzden özellikle eğitimde masallardan yararlanılır.

Bayrampaşa  Okyanus Kolejleri Türkçe zümresi 5. sınıf öğrencilerimizin kendilerinin yazdığı ve konseptlerini yine kendilerinin hazırlamış olduğu masalları anlattıkları “Masal Anlatma Yarışması”nı organize etti.

Jürimizin puanlamada oldukça zorlandığı yarışmada 1. 5/C sınıfından Doruk PEHLİVAN, 2. 5/B sınıfından Şirin Sudenaz YILDIRIM, 3. ise  5/C sınıfından Ayşen Eylül AKİL oldu. Dereceye giren öğrencilerimiz sırasıyla 20, 15, 10 Okyanus Yıldızı ile ödüllendirildi.

 Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi ayrıca tebrik eder, yazın hayatlarında başarılar dileriz.


Haber
:
Ayhan Erzi
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Nazire Sarıçam
Tarih
:
12 Mart 2019, Salı 13:23
Okunma
:
1.683 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları