Bayrampaşa Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Okul Öncesi Yıldızlar ve Güneş Grubu İngilizce Hikaye Haftasında
Okul Öncesi Yıldızlar ve Güneş Grubu İngilizce Hikaye Haftasında Okul Öncesi Yıldızlar ve Güneş Grubu İngilizce Hikaye Haftasında
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Yıldızlar ve Güneş grubu 13 – 17 Mayıs haftasında İngilizce derslerinde “The Cat and The Monkey’s Tail” hikayesini okuyarak çeşitli etkinlikler yaptı.

Öğrenciler hikayeye geçmeden önce hayvanlar, hava durumu, doğa olayları gibi konular hakkında sohbet ettiler ve çeşitli fotoğrafları incelediler. Bir maymunun kuyruğunun çalınması ve sonrasında yaşanan olayları anlatan hikayeyi dinlerken bir sonraki sayfada neler olacağını tahmin etmeye çalıştılar. Öğrenciler sınıfa getirdikleri oyuncak hayvanları inceleyerek kuyruklu mu kuyruksuz mu olduklarını konuştular. Böylece “tail/ no tail” kavramlarını öğrendiler. Ayrıca oyuncakları incelerken short, tall, big, small, shorter/taller, bigger/smaller gibi nitelik belirten kavramlar pekiştirildi. Daha sonra öğrenciler dinledikleri hikayeyi canlandırarak keyifli vakit geçirdiler. Canlandırma yapan öğrenciler “monkey, cat, cow, farmer, cloud, river, wind, water, grass, milk” kelimelerini ve anlamlarını pekiştirmiş oldu. Öğrenciler Jamboree serisinin interaktif uygulamasını ve aktivite kitaplarını kullanarak eşleştirme, farklı olanı bulma, eksik olanı tamamlama, sıraya koyma, akılda tutma gibi etkinliklerle eğlenerek öğrenmiş oldu.


Haber
:
Merve VATAN
Editör
:
Özge KARADUMAN
Fotoğraf
:
Merve VATAN
Tarih
:
16 Mayıs 2019, Perşembe 10:40
Okunma
:
519 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları