Bayrampaşa Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Okul Öncesi Yıldızlar Grubu Öğrencileri Bütünleştirilmiş Grup Etkinliği Dersinde
Okul Öncesi Yıldızlar Grubu Öğrencileri Bütünleştirilmiş Grup Etkinliği Dersinde Okul Öncesi Yıldızlar Grubu Öğrencileri Bütünleştirilmiş Grup Etkinliği Dersinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Yıldızlar Grubu Öğrencileri 10.10.2019 Perşembe Günü Bütünleştirilmiş Etkinlik Dersinde Sanat Etkinliği Türkçe dil Etkinliği Ve Kitap Çalışması Yaptılar.

Öncelikle ‘Bedenim’ adlı parmak oyunu söylendi. Parmak oyunun ardından çalışma sayfalarını ve kalemlerini almaları  istendi  ve sırasıyla cinsiyetim”, “uzun-kısa” , “ anlatalım-anlayalımkonulu çalışma sayfaları  yönergelere uygun olarak  tamamlandı. Ardından  kendi fiziksel özelliklerini incelemelerine fırsat verildi . Adını, yaşını, cinsiyetini, saç rengini, göz rengini, ten rengini vb. özelliklerini söylemeleri  istenir. Bu etkinlikten sonra çocukların getirdikleri çorapları çıkarmaları istenir. Çorapları kollarına geçirirler  ve ten renklerinin böyle nasıl görüldüğü sorulur. Çocuklar çorapları farklı renklerde birbirlerinden alarak kollarına geçirirler. Öğretmen “ten rengin farklı bir renk olsaydı ne olmasını isterdin?” diye sorar. Çocuklar düşüncelerini söylerler.

Sohbetin ardından her çocuk tek eline çorabı geçirir ve diğer eliyle ona yüz çizip kukla yapar. Yapılan kuklalarla ikişerli grup olup karşılıklı kuklalarını konuştururlar.

Ardından sanat etkinliği çalışmaları dağıtılır ve çocuklar yönergelere uygun olarak kendi cinsiyetine ve fiziksel özelliklerine uygun bir çocuk çizerek etkinliğimiz keyifli ve eğlenceli bir şekilde tamamlanır.

Bu dersinde sonunda çocuklar ince motor becerilerini, cinsiyet farkını, ve dinlediklerini ayırt edebilme becerilerini kazanmış oldular.


Haber
:
Damla BEYAZIT
Editör
:
Özge KARADUMAN
Fotoğraf
:
Damla BEYAZIT
Tarih
:
11 Ekim 2019, Cuma 17:35
Okunma
:
514 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları