Bayrampaşa Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Okul Öncesi Güneş Grubu Bütünleştirilmiş Türkçe ve Müzik Etkinliğinde
Okul Öncesi Güneş Grubu Bütünleştirilmiş Türkçe ve Müzik Etkinliğinde Okul Öncesi Güneş Grubu Bütünleştirilmiş Türkçe ve Müzik Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Güneş Grubu Öğrencileri 28.11.2019 Tarihinde Bütünleştirilmiş Türkçe Ve Müzik Etkinliği Dersinde Ritim Tutalım Çalışmasını Gerçekleştirdi.

Öğrencilerimize öncelikle etkinlik malzemeleri gösterilir. Balonlar ile neler yapılacağı hakkında sohbet edilir. Sohbet sonunda nefes açma çalışması yapılarak balonlar şişirilir. Şişirilen balonlar söndürülerek havanın çıkışı gözlemlenir. Nefes açma çalışmasının ardından balonlar kullanılarak isim heceleme çalışması yapılır. Her öğrenci sıra ile balonunu kullanarak ismini heceler. İsmi kaç hece ise hava konulu kitabından açılan sayfada o kadar kutucuğu boyar. Etkinliğin bitiminde öğrencilere kısa sorulara sorularak beyin fırtınası ve düşünme etkinliği yapılır. (2 heceli olan çocuklar ayağa kalksın, 3 heceli olan çocuklar zıplasın… vs) Çalışma sayfaları bittikten sonra ‘’ Nım - nım - nım – nım’’ isimli tekerleme ritim bulunarak söylenir.Bu etkinlik  öğrencilerimizde doğru nefes alma, aldığı nefesi doğru kullanma, ritim tutma, düşünebilme yeteneklerinin gelişimine olanak sağlamaktadır.


Haber
:
Gülçin TILMAÇ
Editör
:
Özge KARADUMAN
Fotoğraf
:
Gülçin TILMAÇ
Tarih
:
30 Kasım 2019, Cumartesi 14:01
Okunma
:
557 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları