Bayrampaşa Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Okul Öncesi Güneş Grubu Bütünleştirilmiş Türkçe Ve Fen Etkinliğinde
Okul Öncesi Güneş Grubu Bütünleştirilmiş Türkçe Ve Fen Etkinliğinde Okul Öncesi Güneş Grubu Bütünleştirilmiş Türkçe Ve Fen Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Güneş Grubu Öğrencileri 03.12.2019 Tarihinde Bütünleştirilmiş Türkçe Ve Fen Etkinliği Dersinde Suyun Halleri Çalışmasını Gerçekleştirdi.

Öğrencilerimize öncelikle etkinlik malzemeleri tanıtılır. Bu malzemeler ile nasıl bir etkinlik yapılacağı sorulur. Gelen cevaplar doğrultusunda etkinliğe geçilir. Öğrencilerimize tencerede ne olduğu, buzun nasıl oluştuğu sorulur. Buzun aslında bir su olduğu açıklanarak suyun farklı hallerini görebileceğimiz bir deney yapılacağı açıklanır. Buzu tencereye koyduktan sonra erime aşamasını öğrenciler gözlemler. Buz sıcak suda erimeye başladıkça tekrar suya dönüşür. Ardından tamamen kaynar suda buzun yok olduğu ve buharların yükseldiği incelenir. Deneyin sonucunda öğrenciler ile birlikte deneyin aşamaları tek tek konuşularak tartışılır. Öğrencilerin soruları doğrultusunda Suyun Halleri etkinliği tamamlanır.

Bu etkinlik öğrencilerimizde gözlem yapma, neden-sonuç ilişkisi kurma, farklılıklar hakkında yorum yapma, beyin fırtınası yaparak öğrendiklerini pekiştirme imkânı sağlamaktadır.


Haber
:
Gülçin TILMAÇ
Editör
:
Özge KARADUMAN
Fotoğraf
:
Gülçin TILMAÇ
Tarih
:
06 Aralık 2019, Cuma 14:19
Okunma
:
578 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları