Bayrampaşa Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Okul Öncesi B Grubu Öğrencileri İngilizce Hikâye Haftasını Oyunlarla İşliyor
Okul Öncesi B Grubu Öğrencileri İngilizce Hikâye Haftasını Oyunlarla İşliyor Okul Öncesi B Grubu Öğrencileri İngilizce Hikâye Haftasını Oyunlarla İşliyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Deniz Yıldızı ve Yunuslar Grubu Öğrencileri, 14 Mayıs Perşembe Günkü İngilizce Dersinde “Dear Zoo” Hikâyesini Oyunlarla Deneyimledi.

Hikâyede Yer Alan Hayvanların İsimlerini, Fiziksel ve Karakteristik Özelliklerini Öğrendi. Kendi Hayvanat Bahçelerini ve Köpek Kulübelerini Tasarladı.

Derse oyuncak hayvanlarla dolu sürpriz kutusuyla gelen Mrs. Aslı, “Dance With The Elephant” şarkısı eşliğinde öğrencileri derse ısındırdı ve hikâye anlatımına başladı.

Hikâyenin her bir sayfasında, içinde hayvanların bulunduğu değişik ebat ve renklerdeki kutucuklar yer alıyordu. Sırası ile bu hayvanlar kutudan çıkartıldı. Büyük-küçük, uzun- kısa, hafif-ağır gibi sıfatlar eşliğinde tanımlamaları yapıldı ve nerede yaşadıkları vurgulandı.

Hikâye anlatımının ardından öğrenciler iki gruba ayrıldı. Bir grup, evcil hayvan olan köpek için yuva; diğer grup, vahşi hayvanlar için hayvanat bahçesi tasarladı.

Bu etkinliklerle öğrencilerin takım ve işbirliği içerisinde çalışmaları desteklenirken dil gelişimlerine: pet(evcil hayvan), zoo(hayvanat bahçesi), doghouse(köpek kulübesi), monkey(maymun), camel(deve), frog(kurbağa), puppy(yavru köpek), tall(uzun), short(kısa), heavy(hafif), ağır(light) gibi sözcükler aktarılarak katkı sağlandı.


Haber
:
Aslı ADALI
Editör
:
Özge KARADUMAN
Fotoğraf
:
Aslı ADALI
Tarih
:
16 Mayıs 2019, Perşembe 10:29
Okunma
:
474 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları