Bayrampaşa Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Bayrampaşa Okyanus Koleji Okul Öncesi Güneş Grubu Bütünleştirilmiş Etkinlikte
Bayrampaşa Okyanus Koleji Okul Öncesi Güneş Grubu Bütünleştirilmiş Etkinlikte Bayrampaşa Okyanus Koleji Okul Öncesi Güneş Grubu Bütünleştirilmiş Etkinlikte
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Güneş Grubu Öğrencileri 03.02.2020 Tarihinde Bütünleştirilmiş Fen, Türkçe Ve Drama Etkinliği Dersinde Canlıların İhtiyaçları Etkinliğini Gerçekleştirdi.

Öğrencilerimiz ile öncelikle etkinliğin ismi paylaşılarak ne yapılacağı hakkında fikirleri sorulur. Canlıların hangi ihtiyaçlarının olduğu, bizler canlıları nerelerde görebileceğimiz gibi sorular sorularak etkinliğe geçiş yapılır. Bir yaprak üzerinde biz neler görebiliriz sorusu sorularak bahçeye yaprak toplamaya çıkılır. Her öğrenci değişik yaprakları toplayarak sınıfa getirir. Sınıfa getirmiş olduğumuz yaprakları büyüteçler yardımı ile inceledik. Büyüteçleri neden kullandığımızı sorarak çocuklardan gelen cevaplar dinlenir. Çeşitli bilmeceler sorularak konu ile ilgili öğrendiklerimizi pekiştirdik. Kitaplarımızdan canlıların kaça ayrıldığı, canlıların ihtiyaçlarının neler olduğu ile ilgi çalışma sayfaları tamamlanır. Çalışmanın ardından her öğrenci seçmiş olduğu bir hayvanın dramasını yaparak arkadaşlarından tahmin etmesini ister.

Bu etkinlik  öğrencilerimiz de dikkatini belirli bir nokta üzerine yoğunlaştırma, gözlem yapma, soru-cevap etkinliğine katılım sağlama,  gruplama ve ayırt etme becerilerinin gelişimini destekleyerek çocukları olumlu yönde kendilerini geliştirmelerine olanak sağlar.


Haber
:
Gülçin TILMAÇ
Editör
:
Özge KARADUMAN
Fotoğraf
:
Gülçin TILMAÇ
Tarih
:
06 Şubat 2020, Perşembe 14:32
Okunma
:
523 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları