Okyanus Koleji öğrencileri, farklı kategorilerden hazırladıkları birbirinden değerli 42 proje ile jüri değerlendirmelerine katıldı ve alanında uzman akademisyenlerden oluşan TÜBİTAK jürisine sunumlarını gerçekleştirdi. Değerlendirmelerin ardından 30 Mart 2021 tarihinde TÜBİTAK resmi sitesinde derece alan proje ve öğrenciler açıklandı.
Matematik, fizik Kimya ve Biyoloji kategorilerinden 4 BİRİNCİLİK; Kimya ve Tarih kategorisinden 2 İKİNCİLİK; Kimya, Psikoloji, Sosyoloji kategorilerinden 3 ÜÇÜNCÜLÜK olmak üzere toplamda 9 ödül alan Okyanus Koleji öğrencileri büyük bir başarıya imza attı.
Beylikdüzü kampüsü öğrencilerimiz Azra Akar ve Pelin Aksoy, Yağmur Baltacı danışmanlığında gerçekleştirdikleri proje çalışmasında siber güvenliğe dikkat çekmek amacıyla kombinasyon ve nota vuruşlarıyla şifreleme algoritması oluşturdukları projeleri ile matematik kategorisinde; Diyarbakır kampüsü öğrencilerimiz Süleyman Şervan Aslan ve Havin Döğer, Goncagül Altun Türk danışmanlığında Yarpuz bitkisiyle antibakteriyel ve yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlayan doku iyileştirici bir yara örtüsü geliştirdikleri proje ile biyoloji kategorisinde; Nilüfer kampüsü öğrencimiz Elif Eylül Küçükbağ, Gökhan Gökmen danışmanlığında betonlarda kullanılan agrega yerine deniz kabuklarını kullanarak daha hafif ve dayanıklı beton yaptığı projesi ile fizik kategorisinde; Sudenur Örnek ise Tuğba Tokol danışmanlığında enginar yaprağından antioksidan ve antibakteryal özellikli uzun ömürlü yüz temizleme losyonu elde ettiği projesi ile kimya kategorisinde BÖLGE BİRİNCİSİ oldular.
Bölgelerinde Kimya ve Tarih kategorisi BÖLGE İKİNCİSİ olan Diyarbakır kampüsünden öğrencilerimiz Mustafa Yiğit Tüzün ve Melisa Kalkan, Burcu Sezen Üğüten danışmanlığında ayva çekirdekleri ile gıdaların raf ömrünün uzamasını sağlarken; Roliza Palaoğlu ve Asmin Pekdoğan, Meryem Avcı danışmanlığında geliştirdikleri oyun projeleri ile Türk Devletlerini tanıttılar.
BÖLGE ÜÇÜNCÜSÜ olmaya hak kazanan Mavişehir Kampüsü öğrencilerimiz Defne Türcan ve Yağmur Coşkun, Nil Orhan danışmanlığında LCD ekran yapımında kullanılabilecek bor kompleks bileşikleri oluştururken; İncek Kampüsü öğrencilerimiz Nehir Şahin ve Meryem Sude Karaca, Eda Güner danışmanlığında Sineklerin Tanrısı romanı üzerinden akran zorbalığını ele aldılar. Çekmeköy kampüsü öğrencimiz Hazal Güç ise Elif Pür danışmanlığında yıllardır iç içe yaşamış iki toplum olan İstanbullu Rumlarla Türklerin karşılıklı etkileşimlerini değerlendirdi.
Türkiye genelinde en fazla bilimsel proje çalışması yürüten ve her yıl en çok proje ile TÜBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin çalışmalarını planlayan ve onlara desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen başta BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye Finallerinde Okyanus Kolejleri'ni temsil edecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.
Haber | Duygu YAVUZ | |
Editör | Murat AKDEMİR | |
Tarih | 02 Nisan 2021, Cuma 17:10 | |
Okunma | 3.813 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?