220 projenin yarıştığı Türkiye finallerinde öğrencimiz YUSUF ÇOLAK, “ Susuz Dünyaya Bir Damla Su” adlı projesiyle Teknoloji Tasarım dalında TÜRKİYE BİRİNCİSİ oldu. Teknoloji Tasarım alanında ikincilik ödülü de Okyanus Kolejlerine geldi. Öğrencimiz YAĞIZ YAHYA KEMİKOĞLU, “U-cicatrize” isimli projesiyle TÜRKİYE İKİNCİLİĞİNİ almaya hak kazandı. Tarih kategorisinde ise öğrencilerimiz BARAN ÖZBAY ve ZEYNEP SUDE AKGÜNDOĞDU, “İstanbul’un Sönmüş Yıldızları: Gazhaneler” isimli tarih çalışmaları ile bu alanda TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ başarısı gösterdiler.
Bir yıl süren çalışmaları sonrasında önce kendi bölgelerinde yapılan TÜBİTAK yarışmalarında birinci olan öğrencilerimiz, sonrasında tüm bölgelerden gelen birincilerle beraber değerlendirildikleri büyük Türkiye finali sonunda 3 büyük başarı ile okullarına döndü.
İstanbul’a dönen ekibimiz havaalanında okul idarecileri, arkadaşları ve aileleri tarafından mutluluk ve çoşkuyla karşılandı.
12 Mayısta gerçekleşen finalde bu yıl toplam 27 Proje Teşvik Ödülü; 24 Proje Üçüncülük Ödülü; 19 Proje İkincilik Ödülü ve 12 Proje Birincilik Ödülüne layık bulundu. Birincilik ödülleri TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ve MEB Müsteşar Yard. Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu tarafından takdim edildi.
Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük alan öğrencilere TÜBİTAK tarafından para ödülü yanı sıra; LYS'ye girdikleri ilk yıla mahsus olmak üzere alanlarıyla ilgili bir bölüm tercih etmeleri halinde ek katsayı verileceği bildirildi.
Öğrencilerimizin çalışmalarından kısaca bahsedecek olursak;
Birincilik başarısı gösteren öğrencimiz Yusuf Çolak projesinde, su sıkıntısı çeken ülkelerin ve özellikle uzun süre boyunca dağlarda yaşayan askerlerin kullanabileceği özel bir çanta tasarladı. Bu çanta havadaki suyu yoğuşturarak insanların kendi içme sularını elde edebileceği bir özellik taşıyor.
Öğrencimiz Yağız, birdenbire ortaya çıkabilen alerjik reaksiyonların ölümle sonuçlanmaması için acil durumlarda müdahale edebilmesini sağlayan, bileklik tarzında özel bir enjeksiyon tasarımı yaparak sağlık sektöründe kullanılabilecek bir materyal geliştirdi.
Baran ve Zeynep Sude ise projelerinde bir zamanlar Osmanlı’nın aydınlanmasını sağlayan, ancak elektriğin hayatımıza girmesiyle önemini kaybeden ve günümüzde birer harabeye dönüşen İstanbul Gazhanelerinin dününü ve bugününü inceleyerek bu endüstriyel miraslarımızı günümüze kazandıracak modern ve girişimci öneriler sundular.
Öğrencilerimizi ve onlara danışmanlık yapan, İpek Ada, Zeynep Anık, Ayşe Gül Demirel hocalarımızı ve okulumuz proje koordinatörü Duygu Yavuz ve BARGEM ekibini bu büyük ve güzel başarılarından dolayı Okyanus Koleji olarak tebrik ediyoruz. Bu çalışmaların tüm okullarımızda gerçekleşmesini sağlayan BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) sayesinde okullarımızda bilimi seven araştıran ve sorgulayan yüzlerce öğrencimizin olması Okyanus Koleji olarak bizleri gururlandırıyor…
Haber | Duygu YAVUZ | |
Editör | Fırat TUMBUL | |
Tarih | 13 Ekim 2017, Cuma 15:01 | |
Okunma | 4.269 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?