Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar Ortaokulu | Haber | Yurtdışındaki Tarihi Zenginliğimiz Fotoğraf Sergisi
Yurtdışındaki Tarihi Zenginliğimiz Fotoğraf Sergisi Yurtdışındaki Tarihi Zenginliğimiz Fotoğraf Sergisi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri lise kademesi Tarih Bölümü "Değerler Eğitimi" çalışmalarına Nisan ayında da devam ediyor. ”Tarihe Sahip Çık” temalı etkinlik Bahçeşehir Okyanus kampüsünde 15-23 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bahçeşehir Okyanus Koleji Tarih Öğretmeni Ahmet Çelik,  "Anadolu tarih boyunca onlarca medeniyetin yaşadığı zengin bir tarihi mirasa sahip. Her şehrinde binlerce yıllık kalıntıların olduğu, dünyada emsali olmayan bir ülke, bu yüzden bütün dünyanın gözü bu coğrafya üzerinde, son 200 yıldır Avrupalı arkeologlar gerek kara yolu gerekse de deniz ve hava yoluyla on binlerce eseri ülkemizden kaçırarak ülkelerinde ki müzelere taşıdı. Bize düşen görev bu mirasın değerini çocuklarımıza öğretmek, mirasımızı koruma bilinci aşılamak ve dünyanın farklı ülkelerinde ülkemizden çalınan tarihi mirasımızı ülkeye kazandırmaya çalışmaktı." dedi. 

Resim sergisi 15 Nisan Cuma günü Okyanus kafeye ülkemizden yurt dışına kaçırılan 50’den fazla farklı heykel, lahit, kılıçlar ve birbirinden değerli farklı objenin gerçek resimleri bulunarak sergiye alındı. 

Etkinliklerin amacı; Ülkemizde maalesef Tarih bilinci yok denecek kadar azdır. Bugün bile Tarihi mirasımız yağmalanmakla karşı karşıyadır. Bu etkinliğin amacı öğrencilerimize geçmişin hafızamız olduğu ve kültürel mirasımıza sahip çıkmanın ne denli önemli olduğu gerçeğidir.


Haber
:
Ahmet Çelik
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Tarih
:
23 Nisan 2016, Cumartesi 00:00
Okunma
:
4.261 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları