Öğrencilerin evden üçer adet katı besin getirmeleri istendi. Besinler kilitli poşetlere kondu ve üzerlerine etiket yapıştırılarak öğrencilerin isimleri yazıldı. Bir hafta yiyeceklerin bu şekilde bekletileceği söylendi. Bir haftanın sonunda yiyeceklerde değişiklik olup olmayacağı, olacaksa ne gibi değişikliklerin olacağını tahmin etmeleri, tahminlerini arkadaşlarıyla paylaştıktan sonra tahmin-gözlem-açıklama formuna yazmaları istendi.
Geçen bir haftalık süreç içerisinde öğrencilerin yiyecekleri gözlemlemeleri sağlandı. Bir haftanın sonunda meydana gelen değişikliklerin sebepleri hakkında konuşuldu. Yiyeceklerin içerisinde belli miktarda suyun bulunduğu, ortamın özelliklerine bağlı olarak yiyeceklerin zaman içerisinde bozulduğu, kurutulan gıdaların daha uzun süre bozulmadan saklanabildiği çıkarımlarına ulaşıldı.
Öğrenciler bu etkinlikle yiyeceklerin hangi koşullarda saklanması gerektiğini deneyimleyerek öğrendi.
Haber | Nurhan Sözeyatanoğlu | |
Editör | Murat AKDEMİR | |
Fotoğraf | Emine Gezer | |
Tarih | 13 Kasım 2019, Çarşamba 11:02 | |
Okunma | 877 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?