Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar Ortaokulu | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu 2-E Sınıfı Öğrencileri ‘’’Okulumdaki Geometrik Cisimler ve Şekiller’’ Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu 2-E Sınıfı Öğrencileri ‘’’Okulumdaki Geometrik Cisimler ve Şekiller’’ Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu 2-E Sınıfı Öğrencileri ‘’’Okulumdaki Geometrik Cisimler ve Şekiller’’ Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-E Sınıfı Öğrencileri ‘’Okulumdaki Geometrik Cisimler ve Şekiller’’ adlı etkinliği yaptılar.

Öğretmen öğrencilere  Matematik dersinde Geometrik şekiller konusunu işleyeceklerinin  bilgisini verdi. Öğretmen ‘’Geometrik şekiller  günlük yaşantımızda nerelerde karşımıza çıkmaktadır ?’’ sorusunu sorarak öğrencilerin derse farklı bir bakış açısıyla bakabilmelerini ve ilginin derse yönlenmesini hedefledi. Öğrencilere geometrik şekillerin isimler, köşeleri, kenarları ve ayrıt sayıları öğretildi. Ve bununla ilgili sorular sorularak pekliştirildi.

Bu derste bir etkinlik yapacaklarını bunun için rastgele bir şekilde 6’şarlı 3 grubun oluşturulacağının bilgisi verildi. Öğrenciler gruplarıyla beraber okulun içindeki geometrik cisimlere örnekler bularak not defterlerine yazmaları istendi. Öğrenciler etkinliğin sonunda sınıfta grup arkadaşlarıyla beraber tuttukları notları herkesle paylaştı.

Öğrencilerin iş birliği içerisinde çalışması, bulundukları ortamı incelemesi, günlük yaşamla matematiği ilişkilendirmesi gibi kazanımları elde etmeleri sağlandı.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Sena Elmas
Tarih
:
26 Eylül 2019, Perşembe 11:11
Okunma
:
708 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları