Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar Ortaokulu | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 4-E Sınıfı Öğrencileri ‘Mineralleri ve Taşlar’ Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 4-E Sınıfı Öğrencileri ‘Mineralleri ve Taşlar’ Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 4-E Sınıfı Öğrencileri ‘Mineralleri ve Taşlar’ Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 4-E sınıfı öğrencileri ‘Kayaçların Yapısı’ konusu kapsamında taşları inceleme ve gruplama etkinliğini gerçekleştirdi.

Öğrenciler bahçeye çıkarıldı ve çevrelerinde ilgilerini çeken ve farklı fiziksel özelliklere sahip taşları toplamaları istendi. Toplanan taşlar sınıfta masaya kondu ve taşların büyüteçle daha rahat incelenebilmesi için taşlar peçete ve ıslak mendil yardımıyla temizlendi. Öğrenciler büyüteçlerle her bir taşı inceledi ve farklı özellikleri baz alarak taşları gruplandırdı. Etkinlik tamamlandıktan sonra öğrencilerle gözlem formu dolduruldu ve taşların neden farklı fiziksel özelliklere sahip oldukları konusunda tartışma yapıldı.

Öğrenciler yapılan etkinlikle taşların farklı özelliklere sahip olma nedeninin içerdikleri farklı mineraller olduğunu, aynı tür mineraller içeren taşların aynı renkte, farklı mineraller içeren taşların karışık renklerde olduğunu öğrendi. Yapılan etkinlikle öğrenciler etkili gözlem yapma, verilen nesneleri benzer özelliklere göre gruplama, bir özellikten yola çıkarak genelleme yapma gibi farklı becerilerini kullandılar ve eğlenceli bir şekilde öğrendiklerini pekiştirdiler.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Emine Gezer
Tarih
:
26 Eylül 2019, Perşembe 11:27
Okunma
:
887 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları