Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar Ortaokulu | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde "Ebeveyn Tutumları" Semineri
Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde "Ebeveyn Tutumları" Semineri Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde "Ebeveyn Tutumları" Semineri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde Uzman Psikolog Gülşah Cümbüş "Ebeveyn Tutumları" Semineri verdi.

Bahçeşehir Okyanus Kolejinde 5 Mart 2016 Cumartesi günü saat 13.00'de ilkokul,ortaokul ve lise velilerine çocukların ahlaki ve karakter gelişimi ile ilgili kazandırılması gerekilen davranışlar üzerine Uzman Psikolog Gülşah Cümbüş tarafından Velilere Yönelik Ebeveyn Tutumları semineri yapıldı.

Seminerde olumlu davranış kazandırmak için öncelikle çocuklar ile olumlu bir ilişki kurmanın önemine değinen Gülşah Cümbüş, çocuklar ile iletişimde;  ailenin çocuğa karşı tutumunun ileriki evrelerde nelere yol açacağı üstünde durdu. Çocuk yetiştirirken düşülen tuzaklar, güçlenen çocuk yetiştirebilmek için gereken davranışlar, çocuğa özgüven ve cesaret kazandırmak, korkulardan uzak tutarlı davranışlar sergileyen çocuk yetiştirmek, çocuklara sorumluluk kazandırabilmek ve çocuklarımızın mutluluk duygularını ifade edebilmelerine olanak sağlamanın koşullarından ve sonuçlarından bahsetti.

Yaşamımızın en önemli parçası olan çocukların ihtiyaçlarının bebeklikten itibaren düzenli ve tutarlı karşılanması gerektiğini belirten Psikolog Gülşah Cümbüş , ergenlikteki gençlerin psikolojik, sosyal ve akademik gelişimi için ebeveyn tutumu hakkında önemli bilgiler aktardı.

Cümbüş "Birey, hayatını ve çevresindeki değişimi gerçekleştirecek kuvveti kendi denetimi altında tutmalıdır."dedi.  ‘Çocuğumuzu, Eşimizi ve Kendimizi Tanıyalım’ başlığı altında insan tanıma sanatının önemini vurguladı. Seminer sonunda velilerin katılımı ile örnekler üzerinden karşılaşılan durumlarda nasıl davranılması gerektiği ile ilgili yönlendirmelerde bulunuldu.


Haber
:
Gülşah CÜMBÜŞ
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
09 Mart 2016, Çarşamba 16:39
Okunma
:
5.613 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları