Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-E Sınıfı Öğrencilerine Rehberlik Birimiyle ‘Sınıfta Etkin Dinleme’ Etkinliği Gerçekleştirildi
Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-E Sınıfı Öğrencilerine Rehberlik Birimiyle ‘Sınıfta Etkin Dinleme’ Etkinliği Gerçekleştirildi Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-E Sınıfı Öğrencilerine Rehberlik Birimiyle ‘Sınıfta Etkin Dinleme’ Etkinliği Gerçekleştirildi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-Esınıfı öğrencilerine Rehberlik Birimi ile ‘Sınıfta Etkin Dinleme’ etkinliği gerçekleştirildi.


Okullarda öğrenme büyük ölçüde okuma ve dinlemeye dayanmaktadır. Günlük yaşamda ise dinleme iletişimin en önemli unsurudur.

Uyanık olduğumuz zamanın % 50 ile % 80'ini iletişim kurarak geçiririz. İletişim kurma zamanının en az % 45'i dinlemeyle geçer. Okullarda bu oran ise daha fazladır. Öğrenciler sınıfta geçirdikleri zamanın % 60 ila % 70 ini dinleyerek geçirirler. Bu nedenle etkili ve verimli dinleme, not tutmanın ve buna bağlı olarak öğrenmenin önemli bir unsurudur.
Duymak ve dinlemek birbirinden farklı kavramlardır. Duymamız bizim bir konuyu dinlediğimiz anlamına gelmez. Duyma pasif, biyolojik bir süreçtir. Yani duyma ses titreşimlerinin kulak zarına çarpmasıdır. Dinleme ise aktif, bilişsel bir etkinliği kapsayan bir süreçtir. Gelen bilgi yorumlanır, dinlemenin sonunda düşünme olayı vardır.

Rehberlik birimi tarafından gerçekleştirilen etkinlikle sınıfta etkin dinlemek için öğrencilerimizin neler yapmaları gerektiğiyle ilgili beyin fırtınası yapıldı ve örnekler üzerinden öğrencilerin etkin dinlemenin önemini kavramaları amaçlandı.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Emine GEZER
Tarih
:
25 Kasım 2017, Cumartesi 13:57
Okunma
:
1.144 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları