Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Üstün Zekalıların Eğitimi İçin Doğru Adres: Okyanus
Üstün Zekalıların Eğitimi İçin Doğru Adres: Okyanus Üstün Zekalıların Eğitimi İçin Doğru Adres: Okyanus
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Türkiye’deki üstün zekalı çocukların eğitimiyle ilgili haber yapan Tempo Dergisi, Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar İlkokulu’nu da örnek okul olarak gösterdi.

Tempo Dergisi, Mayıs ayı sayısında, Türkiye’nin hazineleri olan üstün zekalı çocukların eğitimini masaya yatırdı. “Türkiye’den Einstein Çıkar mı?” başlığıyla yayınlanan haberde, ülkemizde 7-18 yaş arasındaki 16 milyon çocuğun 320 bininin teorik olarak üstün zekalı olduğu belirtilerek, bunların sadece yaklaşık 11 bininin eğitim gördüğü vurgulandı.

Haberde, üstün zekalı çocukların eğitimini sorgulayan dergi, bu konuda faaliyet gösteren Türkiye’deki az sayıdaki okuldan biri olan Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar İlkokulu’nu da örnek okullar arasında gösterdi. Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar İlkokulu öğrencisi Azra Naz Çankaya ile yapılan röportaja da yer verilen haberde, 9 yaşındaki Azra’nın annesi Esra Çankaya, çocuklarının üstün zekalı olduğunu nasıl anladıklarını şöyle anlattı:

“Azra, henüz 3,5 yaşındayken reklam afişinde yapılan yazım hatasını fark etti. Kendi kendine okuma yazma öğrendiğini anladık. Üstünde durmadık önce... İlkokula başladığında yaşıtlarından çok ileride olduğu için uyum problemi yaşamaya başladı. İlkokul birinci sınıfın ilk ayında zeka testi yaptırmak için pedagoğa gittik. Azra’nın üstün zekalı olduğu anlaşıldı. Ama bizim için zor bir dönem başladı. Okula gitmek istemediği bir gün, ona “O zaman çalışacaksın” dedim. O da en yakındaki karakola gidip, “Ailem beni çalıştırıp, parama el koymak istiyor” diye beni şikayet etmiş. Bir süre bu sorunlarla boğuştuk. Daha sonra Azra’nın okulunu değiştirip, sadece üstün zekalılara eğitim veren Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar İlkokulu'na başlattık. Böylece okul sorunu çözüldü.”

Akşamları özel ders aldığını belirten Azra, genetik mühendisliği alanında uzmanlaşıp, bilim kadını olmak istediğini söylüyor. En son görme engelliler için robot tasarlayan Azra, farklı dillere de merak duyuyor ve piyano çalmak istiyor.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
09 Mayıs 2012, Çarşamba 12:21
Okunma
:
5.128 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları