Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu'nun Soma'ya Destek Gösterisi
Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu'nun Soma'ya Destek Gösterisi Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu'nun Soma'ya Destek Gösterisi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E, 2-E, 2-F, 2-G, 3-F, 4-E ve 4-F Sınıfı öğrencileri, geliri Soma'ya bağışlanmak üzere sosyal sorumluluk etkinliği yaptılar.

Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu'nun duyarlı öğrencilerinden sosyal sorumluluk etkinliği...

1-E, 2-E, 2-F, 2-G, 3-F, 4-E ve 4-F Sınıfı öğrencileri, geliri Soma maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine bağışlanmak üzere sosyal sorumluluk etkinliği yaptılar.

 

Tiyatro, Oyun ve Şarkılar

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 28 Mayıs 2014 Çarşamba günü Konferans Salonu'nda 1-E Sınıfı öğrencilerinin korosuyla başlayan gösteri, 2-G Sınıfı'nın "Bir Deniz Masalı" adlı tiyatrosuyla devam etti.

Daha sonra 1-E Sınıfı öğrencilerinin yaratıcı drama oyunu olan "Renkli Kasaba" adlı oyun sergilendi.

2-G Sınıfı'nın koro performansının ardından tüm öğrencilerin beraberce "Hayat Bayram Olsa" adlı şarkıyı söylemeleriyle gecenin finali yapıldı.

 

Sindirella Masalı ve Kısa Film Sunumu

3 Haziran 2014 Salı günü gerçekleştirilen gösterilerde ise 3-F Sınıfı öğrencilerinin Scamper Tekniği'ni kullanarak, yeniden düzenlediği Sindirella Masalı izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Masal için Sindirella, Kırmızı Başlıklı Kız, Pamuk Prenses, Batman, Kral Arthur, Elf Legolas gibi bir çok kahramanı bir araya getiren öğrenciler, tüm senaryoyu da kendileri oluşturdular.

4.Sınıf öğrencileri de sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kısa film çekmek için üç gruba ayrıldılar.

Ders dışı zamanlarda bir araya gelen gruplar senaryolarını yazdılar, yazılan senaryolar düzenlendi.

"Engel-sizsiniz" temasıyla yazılan senaryolar, yine öğrencilerin kamera karşısına geçmesiyle kısa film haline getirildi. 

 

Yaratıcı Drama Yaptılar, Hazırladıkları Gazeteyi Satışa Sundular

4 Haziran 2014 Çarşamba günü gerçekleştirilen gösterilerde ise, öğrenciler yaratıcı drama performanslarını sundular.

Tamamen öğrenciler tarafından yazılmış ve sahnelenmiş olan 2-E Sınıfı'nın "Yeditepe'de Zaman", 2-F Sınıfı'nın "Bir Garip Atlantis Hikayesi" ve 2-G Sınıfı'nın "Mısır'ın Gizemi" adlı oyunları sırasıyla izleyiciyle buluştu.

2-E ve 2-F Sınıfları'nın çoklu zeka kuramını ele alarak ve biraz da standart gazete formatının dışına çıkarak hazırlamış oldukları "Minik İnciler" gazetesi gösteri bitiminde satışa sunuldu.

Öğrencilerin hazırladıkları ürünlerin satışından elde edilen gelir, Soma'daki ailelere yardım olarak bağışlandı.

Yapılan sosyal sorumluluk projelerinde emeği geçen Sınıf Öğretmenleri; Emine Gezer, Batuhan Nar, Melike Dağcı, Nur Banu Dikerler, Mustafa Atamer, Mustafa Şimşekoğlu, Serkan Şeker, Serdar Buzlukçu, Ekrem Tarık Babayiğit ile Yaratıcı Drama Öğretmeni Pınar Saatçi ve Müzik Öğretmeni Serhat Aslan'a teşekkür ederiz...

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yalnız bırakmayan tüm velilerimize, maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür ederiz... 

 

 

 


Haber
:
Canan AKSOY
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
06 Haziran 2014, Cuma 10:59
Okunma
:
2.802 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları