Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu'nda 6 Şapkalı Düşünme Tekniği
Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu'nda 6 Şapkalı Düşünme Tekniği Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu'nda 6 Şapkalı Düşünme Tekniği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-C ve 3-F Sınıfı öğrencileri, Hayat Bilgisi Dersi'ndeki "Teknolojinin Yararları ve Zararları" konusunu Altı Şapkalı Düşünme Tekniği'ni kullanarak değerlendirdiler.

Okyanus Kolejleri'nde farklılaştırılmış eğitim çalışmaları eğlenceli etkinliklerle sürüyor...

Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-C ve 3-F Sınıfı öğrencileri, 11-15 Kasım 2013 haftasındaki Hayat Bilgisi Dersi'nde "Birey ve Toplum" teması "Çözüm Benim İşim" konusu kapsamında eğlenceli bir etkinlik yaptılar.

"Teknolojinin Yararları ve Zararlını", Edward de Bono'nun Altı Şapkalı Düşünme Tekniği'ni kullanarak değerlendiren öğrenciler, farklı renklerdeki şapka istasyonlarını değişerek kullanıp, birçok nitelikli fikir elde ettiler.

Beyaz Şapka (Tarafsızlık), Sarı Şapka (İyimserlik), Siyah Şapka (Kötümserlik), Yeşil Şapka (Yenilikçilik), Mavi Şapka (Soğukkanlılık-Karar Veren) ve Kırmızı Şapka (Duygusallık) istasyonlarında çalışarak aynı konuya farklı perspektiflerden bakmayı başaran öğrenciler, şapkaların gerektirdiği rollere hemen uyum sağlarken, yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı buldular. 

Öğrenciler; beyaz şapka ile teknoloji hakkında bilgileri ele alırken, kırmızı şapka ile teknoloji ilgili duygularını dile getirdiler. Siyah şapka ile teknolojini olumsuz yanlarını incelenirken, sarı şapka ile teknolojinin yararlarından bahsedildi. Yeşil şapka ile teknoloji kullanımı ile ilgili yeni fikirler üretildi. Son olarak mavi şapka ile tüm veriler değerlendirildi ve bir karara ulaşıldı.

Teknolojinin bilinçli kullanımına eğlenceli bir şekilde ve eleştirel düşünmeyle yaklaşan öğrenciler keyifli vakit geçirdiler.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
18 Kasım 2013, Pazartesi 14:10
Okunma
:
2.920 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları