Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Üstün Zekalılar Okulu'nda "Girişimcilik" Paneli
Üstün Zekalılar Okulu'nda "Girişimcilik" Paneli Üstün Zekalılar Okulu'nda "Girişimcilik" Paneli
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine yönelik olarak "Grişimcilik" konulu panel düzenlendi.

Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu öğrencileri, girişimcilik ruhunu şimdiden benimsiyorlar...

Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu ve Ortaokulu Zümresi tarafından Girişimcilik Haftası nedeniyle, 12 Mart 2014 Çarşamba günü bir panel gerçekleştirildi.

Bölüm öğretmenlerinden Batuhan Nar'ın sunumuyla başlayan ve moderatörlüğü ile devam eden programda girişimcilik hakkında bilgi verildi. Ünlü girişimci fikir ve kişilerden bahsedildi.


Velilerden Girişimcilk Tavsiyeleri

Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu velileri Gülçin Arabalı, Burcu Mutlutürk, Aylin Bolat ve Abidin Ercan ise kendi hayatlarından başarılı girişimcilik hikayelerini anlatarak, öğrencilerde farkındalık yarattılar.

Gülçin Arabalı; eşiyle beraber bir şirketten kendi istekleriyle ayrılıp, zor bir kararla ama büyük bir hevesle kendi şirketlerini kurduklarını anlattı. İlk önce bazı zorluklar yaşadıklarını belireten Arabalı, ama çok çalışarak şu anda 15 kişilik çalışanlarıyla büyüyen bir şirketleri olduklarını söyledi.

Arabalı, öğrencilere hiçbir zaman pes etmemeleri, çalışarak büyük işler yapabilecekleri tavsiyesinde bulundu.

"Hayallerinizin Peşine Düşün"

Aylin Bolat ve Burcu Mutlutürk ise; "Anne Kurabiyeleri" adlı kendi pasta atölyelerini kurup, firmalara ve özel günlere pasta tasarlayan büyük bir firma olma yolunda ilerlediklerini belirtti.

Abidin Ercan ise; hayallerini kovalamak için Amerika’ya uzay mühendisliği okumaya gidip şu anda  kendi şirketi olan "Referans Metal"le ilk Türk helikopterinin yapımını üstlenerek büyük bir başarıya imza attığını anlattı.

Şimdi ise bir roket projesi üzerinde çalıştıklarını ve hayallerini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu vurgulayan Ercan, öğrencilere bol bol kitap okumalarını ve ailelerinin istekleri ile değil kendi hayallerini gerçekleştirmek için yaşamalarını tavsiye etti.

Bu sırada öğrencilere dağıtılan panel kağıtlarına da her öğrencinin kendi girişimcilik hayallerini yazmaları istendi. Panel, Müdür Yardımcısı Taner Bulut’un teşekkür konuşması ve Batuhan Nar’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

 


Haber
:
Canan AKSOY
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
15 Mart 2014, Cumartesi 10:27
Okunma
:
3.476 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları