Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Üstün Zekalılar İlkokulu'nda Matematik ve Türkçe Etkinlikleri
Üstün Zekalılar İlkokulu'nda Matematik ve Türkçe Etkinlikleri Üstün Zekalılar İlkokulu'nda Matematik ve Türkçe Etkinlikleri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri, Matematik laboratuvarında yeni oyunlar öğrenirken, yaratıcı yazın yazma etkinliği ile de sözel-dilsel zekalarını geliştridiler.

Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler İlkokulu'nda eğlenceli akıl oyunları devam ediyor...

Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri 9-13 Aralık 2013 haftasında Matematik ve Türkçe etkinlikleri yaptılar.

Matematik laboratuvarında; Kapla, Corridor, Rush Hour, Hoppers vb. gibi oyunları heyecanla oynayan öğrencileri, oyun oynarken grupların iş birliği içinde çalışması psikolojik olarak desteklerken, pedogojik olarak da bir çok avantaja sahiplerdi.

Kapla oyununda, sabitlenmeyen birbirinin tıpkısı parçaların kullanımı, çocukların 3 boyutlu uzayda materyalleri organize etme yeteneğini geliştirirken, el becerilerini keşfetmelerini ve keskinleştirmelerini sağlıyor. Rush Hour; eğlenerek problem çözme, plan yapma ve mantık yürütme becerilerini geliştiriyor.

3-F Sınıfı öğrencileri yaratıcı yazın yazma etkinliği de yaptılar. Sözel-dilsel zekanın ve yaratıcılığın en önemli ürünlerinden biri olan masal dramatizasyonu, hayal dünyasının ve kelime hazinesinin gelişiminde önemli rol oynarken, etkinliğin başlangıcında beyin fırtınası yöntemiyle masalın ana hatları belirlendi. Sınıftaki tüm öğrencilerin katılımıyla da keyifli dakikalar yaşandı.

Birbirinden yaratıcı fikirlerin ortaya çıkması ile başlanılan etkinlik önümüzdeki günlerde de devam edecek...


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
13 Aralık 2013, Cuma 09:44
Okunma
:
3.650 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları