Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-E Sınıfı Öğrencilerine Rehberlik Birimiyle ‘Zorbalık’ Etkinliği Gerçekleştirildi
Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-E Sınıfı Öğrencilerine Rehberlik Birimiyle ‘Zorbalık’ Etkinliği Gerçekleştirildi Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-E Sınıfı Öğrencilerine Rehberlik Birimiyle ‘Zorbalık’ Etkinliği Gerçekleştirildi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-E sınıfı öğrencilerine 16 Mayıs Perşembe günü Rehberlik Birimi ile ‘Zorbalık’ etkinliği gerçekleştirildi.

Akran Zorbalığının; bir ya da birden çok öğrencinin, kendilerinden daha güçsüz öğrencilere kasıtlı ve sürekli olarak olumsuz davranış göstermesi ile sonuçlanan ve kişinin kendisini koruyamayacak durumda olduğu bir saldırganlık türü olduğu belirtilerek; öğrencilere, akran zorbalığının ne olduğu, zorbalıkla nasıl baş edileceği, arkadaşlarına karşı nasıl tutum ve davranışlar içinde bulunmaları gerektiği konusunda sunum yapıldı.

Öfkelerini nasıl kontrol edecekleri konusunda da bilgilendirilen çocuklar, aynı zamanda zorbalığa uğrayan arkadaşlarına destek olmak için neler yapacaklarını, kimlerden destek alabileceklerini öğrendiler. Çocukların ilgiyle dinledikleri; yer yer interaktif soru-cevap şeklinde ilerleyen sunum; kartlarla yapılan etkinlikle desteklenerek daha keyifli ve öğretici hale getirildi.

Sunum sonunda öğrencilere farklı resimler içeren kartlar gösterildi ve zorbalık içerdiğini düşündükleri birer kart seçmeleri istendi. Öğrenciler kartlarını seçtikten sonra resimde zorbalık olduğunu düşündüren durumu açıkladılar ve bu durumda neler yapılması gerektiği hakkında konuşuldu.

Öğrenciler, zorbalık içeren davranışlara karşı durma konusunda bilinçlenerek, bu davranışlarla nasıl mücadele edeceklerini öğrendiler.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Emine GEZER
Tarih
:
18 Mayıs 2018, Cuma 08:59
Okunma
:
1.129 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları