Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler 2. Sınıf Matematik Öğrencileri “Kaça Böldüm, Kaçını Aldım?” Etkinliğinde
Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler 2. Sınıf Matematik Öğrencileri “Kaça Böldüm, Kaçını Aldım?” Etkinliğinde Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler 2. Sınıf Matematik Öğrencileri “Kaça Böldüm, Kaçını Aldım?” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri 20 Nisan Cuma günü Matematik dersi kapsamında “Kesirler” konusu ile ilgili ‘Kaça Böldüm, Kaçını Aldım?’ isimli etkinliği yaptılar.

Öğretmen çocuklar için önceden hazırlamış olduğu, kesirler yazdığı kartları deste halinde küçük bir gösteriyle rastgele karıştırır ve sırayla kart alarak hepsinin eşit sayıda kart almalarını sağlar. Fon kartonundan hazırladığı büyük daireleri ise çocuklara göstererek yönergeleri verir. Çektiği kartlara bakarak kesirlerin okunuşunu sözlü olarak dile getiren çocuklar, dairelerin gereken sayı kadar eş parçalara ayıran çocuklar, alacakları pay kadarını da makasla keserek alırlar. Kesirleri önceki derslerde teorik olarak gören çocuklar bu derste ise somut deneyimlerle görsel algılarını da kullanarak anlamlandırmış oldular. Aldıkları parçaların toplamını etkinlik sonunda karşılaştırarak kimin daha çok pay aldığını tespit edip sonraki kesirler konuları için de ön yaşantı sağlamış oldular.

Öğretmen rehberliğinde yapılan öğrenci merkezli bu etkinlik sayesinde çocuklar, yaparak-yaşayarak öğrenme yoluyla kesirlerin gösterimini kavramış oldular. Aynı zamanda yaptıkları grup çalışmasıyla işbirlikli öğrenme ve grup çalışmalarında bir görev alıp yerine getirme gibi kazanımları da edindiler.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Şükran AVCI
Tarih
:
24 Nisan 2018, Salı 13:24
Okunma
:
995 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları