Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Sakıp Sabancı Müzesi'nde Sanat Gezisi
Sakıp Sabancı Müzesi'nde Sanat Gezisi Sakıp Sabancı Müzesi'nde Sanat Gezisi
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Bölümü ile Avcılar Okyanus Koleji 10 Fen-A Sınıfı öğrencileri, Sakıp Sabancı Müzesi'nde, "Monet'nin Bahçesi" sergisini gezdiler.

Okyanus Koleji öğrencilerinin sanat gezileri devam ediyor. 

Bahçeşehir Okyanus Koleji Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Bölümü öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde 18 Ekim 2012 Perşembe günü Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki "Monet'nin Bahçesi" sergisini gezdiler.

Empresyonizm akımına ismini veren Claude Monet'in, yaşamının son 30 yıllık dönemine ait eserlerden oluşan "Monet'nin Bahçesi" sergisi, ziyaretçilerini "Empresyonizmin Yaratıcısı İstanbul'da" sloganıyla karşılıyor. Sergi büyük oranda, Fransız sanatçının Paris'e 80 km mesafede bulunan Giverny Köyü'ndeki ünlü evi ve bahçesinden esinlendiği resimlerden, doğa ve manzara betimlemelerinden oluşuyor.

"Monet'in Bahçesi" sergisinde ressamın bildik natürmort algısını altüst eden çiçek portreleri, Japon sanatına ilgisini yansıtarak Giverny Bahçesi'nde uzun uğraşlar sonucu hayata geçirdiği Japon Köprüsü'nün odakta olduğu tabloları da yer alıyor.

Monet'in eserlerini hayranlıkla inceleyen Bahçeşehir Okyanus Koleji Güzel Sanatlar ve Spor  Lisesi Resim Bölümü öğrencileri bu gezide ayrıca, "Bir Ülke Değişirken-Tanzimattan Cumhuriyete Türk Resmi" isimli resim koleksiyonunu da ziyaret etme fırsatı buldular.

Osman Hamdi Bey, Fikret Muallâ, Halil Paşa, Şehzade Abdülmecid Efendi ve İzzet Ziya gibi, Türk Resim Sanatı'nın önemli sanatçılarının eserlerini içeren koleksiyon, yeni yapılan özel galerisinde bundan böyle sürekli teşhir edilecek. Ziyaretçiler, bilimsel danışmanlığını Prof. Dr. Semra Germaner ve Doç. Dr. Ahu Antmen'in üstlendiği sergide, Türk resim sanatının tarihsel yolculuğunu izleme şansı da elde ediyorlar.

Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki "Monet'nin Bahçesi" sergisini, Avcılar Okyanus Koleji 10 Fen-A Sınıfı öğrencileri de, 23 Ekim 2012 Salı günü gezdiler. İzlenimcilik akımına ismini veren Claude Monet'nin eserlerini ilgiyle inceleyen öğrenciler, sanatçının bahçe tutkusunu ve büyük önem verdiği aile yaşamını yansıtan eserlerini içeren sergiyi çok beğendiler. Sergide Monet, 20. Yüzyıl'ın ilk çeyreğine kadar uzanan sanat yaşamında sergilediği yenilikçi yaklaşımlarla, 1940 ve 50'lerin geleneklere karşı gelen genç sanatçılarına ilham veren kimliğiyle tanıtılıyor.

Sergiyi gezdikten sonra Boğaz manzarasına karşı fotoğraf çektiren öğrenciler, daha sonra hoş anılar ve edindikleri yeni bilgilerle okulun yolunu tuttular.

Sanat tarihine yön veren isimlerden biri olan Monet'nin eserlerinin yer aldığı "Monet'nin Bahçesi" sergisi, 6 Ocak 2013 tarihine kadar Sakıp Sabancı Müzesi'nde ziyaretçilere açık olacak.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
01 Kasım 2012, Perşembe 11:45
Okunma
:
4.656 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları