Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Okyanus, "Sisli Kurtarıcılar" İle Proje Finalleri'nde
Okyanus, "Sisli Kurtarıcılar" İle Proje Finalleri'nde Okyanus, "Sisli Kurtarıcılar" İle Proje Finalleri'nde
  • Paylaş
Çevre ve Yenilikçi Fikirler Projesi 1. Ulusal Jüri Sonuçları Belli Oldu.

Ülke olarak bu yıl 3. defa katılım sağladığımız FEE koordinasyonluğunda Toyota Avrupa desteği ile düzenlenen Çevre ve Yenilikçi Fikirler Proje Yarışması'nın yeni dönem konusu "Sürdürülebilir Ulaşım". Yarışma dahilinde Eko-Okullar  Toyota Bayiileri ile işbirliği yaparak ulaşımın; iklimin korunması, güvenlik ve sağlık, trafik sıkışıklığı gibi konular ile ilişkisine dayanarak projeler geliştirdiler.

 

Bu kapsamda 18 Haziran 2013 Salı günü çeşitli üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından, Toyota Türkiye ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden uzmanların katılımı ile jüri toplantısı gerçekleştirilmiştir. Başvurular içerisinden projeleri jüri tarafından onaylanmış ve hayata geçirilecek olan Eko-Okul ve Toyota Bayii isimleri belirlenmiştir.

Türkiye genelinde 20 okulun projesi kabul görmüştür ve Bahçeşehir Okyanus Koleji de hazırladığı “Sisli Kurtarıcı” isimli projesi  ile finale kalan 20 projeden biri olma başarısını göstermiştir.Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrencileri  tarafından hazırlanan projenin temel amacı ; tasarlanan  sistemle otoyollarda meydana gelen kazalar sonucunda oluşan yangınların sebep olduğu can ve mal kaybını önlemektir.



Haber
:
Okyanus Web Ofis
Editör
:
Okyanus Web Ofis
Tarih
:
26 Haziran 2013, Çarşamba 15:47
Okunma
:
4.839 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları