Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Okyanus Kolejleri Model Olma Yolunda
Okyanus Kolejleri Model Olma Yolunda Okyanus Kolejleri Model Olma Yolunda
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Üstün Zekalı ve Yetenekli öğrenciler için uyguladığı eğitim sistemi model oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri okulumuzu ziyaret ederek, Üstün Yeteneklilerin eğitimi için 20-22 Aralık'ta TÜBİTAK TÜSSİDE (Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü)'de yapılacak çalıştaya okulumuzu davet etti.

Eğitimin temel işlevi bireylerin var olan potansiyellerine işlerlik kazandırmak amacıyla yeteneklerini geliştirmektir. Bu durum eğitim süreçlerinin bireylerin özel durumlarına göre düzenlenmesini, eğitimde sosyal adalet ve eşitlik hedefleri göz önüne alınarak, tüm bireylerin ilgi yetenek ve potansiyelleri oranında eğitimden yararlanabilmelerini sağlayacak önlemlerin alınmasını gerektirmektedir.

Hızla değişen ve gelişen günümüz şartlarında eğitimde bireysel ayrılıkların dikkate alınması daha önemli hale gelmiş, bireylerin performansını en üst düzeye çıkarabilmeleri için farklı özelliklerini dikkate alan eğitim programları hazırlanmaya ve uygulanmaya başlanmıştır.

Okyanus Kolejleri olarak Üstün Zekalı ve Yetenekli bireylerin eğitimi İstanbul ve Maltepe Üniversitelerinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün de desteği ve yeni proje çalışmaları ile devam ediyor.

29 Kasım 2010 Pazartesi günü Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalı ve Üstün Yetenekliler Eğitimi bölümünü ziyaret eden Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden Genel Müdür Yardımcısı Sayın Murat GÜRKAN ve Şube müdürü Sayın Aylin AK ile okulumuzla beraber ve okulumuzun öncülüğünü yapacağı yeni çalışmaların, projelerin ve işbirliğinin görüşüldüğü toplantı yapıldı.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
30 Kasım 2010, Salı 12:15
Okunma
:
2.371 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları