Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Okyanus, Dünya Pi Günü'nü Unutmadı
Okyanus, Dünya Pi Günü'nü Unutmadı Okyanus, Dünya Pi Günü'nü Unutmadı
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Kampüsleri'nde öğrenciler, çeşitli etkinliklerle "Dünya Pi Günü"nü kutladı.

Eğlenceli etkinliklerle matematiği öğrencilere sevdirmeyi amaçlayan Okyanus Kolejleri'nde "Dünya Pi Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Okyanus Kolejleri Güneşli Kampüsü ilköğretim öğrencileri, matematik öğretmenleri Nihal Göktepe önderliğinde 14 Mart 2012 Çarşamba günü Dünya Pi Günü’nü kutladı. Öğrenciler etkinlik esnasında "Adım Adım Pi" hesaplaması yaparken, "Pi Karikatür" ve "Pi resimlerini" jüriye sundular. Yapılan değerlendirmeler sonunda başarılı olan öğrenciler, ödüllerini aldı.

Adım Adım Pİ Hesaplama Birincisi: Beyza Aliş (8-A)
Pİ Bul Oyunu Birincisi: Cansu Serbest (6-A)
Pİ Resim Yarışması Birincisi: Ayçanur Demir (7-A)
Pİ Karikatür Yarışması Birincisi: Cansel Özdemir (8-A)
Pİ Prensi: Berat Yavuzyılmaz (8-A)
Pİ Prensesi: Işıl Arabacı (7-A)

Pİ Sayısı Ezberleme (basamaklarından en fazlasını ezberleyen öğrenci; 51 basamakla) Birinci: Hilal Yıldız (7-A)
Pİ Dictionary (resim çizerek kelime anlatma yarışması) Birinci: Betül Özgenç (7-A)

Okyanus Kolejleri Bahçeşehir Matematik Zümresi’nin önderliğinde de "Dünya Pi Günü" etkinliği düzenlendi. 14 Mart 20012 Çarşamba günü Bahçeşehir Kampüsü Konferans Salonu'nda 11.55 - 12.40 saatleri arasında düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler, eğlenceli bir gün geçirdiler.

Genç karikatüristlerin katıldığı "Pi-Karikatür Yarışması"nda "En İyi Karikatür Ödülü"6-A Sınıfı'ndan Dilan Akgüloğlu, Pi sayısının en çok basamağını ezberleyenlerin yarıştığı "Pi-Memory Yarışması"nda "Genç Hafıza Ödülü"nü de 6-B Sınıfı'ndan İlayda Baştürk aldı. "Pi-Face Yarışması"nda ise, kaşların çatılmasıyla alnında en belirgin Pi şeklini oluşturmayı başaran 8-B Sınıfı'ndan Mert Barışık "Prens", 6-C Sınıfı'ndan Sığla Kaynak da "Prenses" seçildi. Tüm öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği son etkinlik olan salondaki "Gizli Pi Topunu Bulma Yarışması"nı ise 7-B Sınıfı'ndan Şadan Mert Dayan kazandı. Yarışmalarda başarı gösteren tüm öğrenciler, Okyanus Puanı ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

Avcılar Okyanus Koleji'nde de matematiğin yalnızca derslerde değil günlük hayatımızın her alanında öğrenilebilir ve sevilebilir bir ders olduğu düşüncesinden yola çıkılarak 14 Mart 20012 Çarşamba günü Pi Günü kutlaması yapıldı.

Avcılar Okyanus Koleji matematik öğretmenleri, Resim Zümresi öğretmenleri yardımıyla 6.sınıf öğrencilerine Pi Sayısı Boyama Çalışması uyguladı.

6-A, 6-B ve 6-C Sınıfı öğrencileri, bu çalışma sırasında hem eğlendiler hem de Pi sayısının sembolünü öğrendiler. Günün önemini desteklemek amacıyla aynı gün, yemekhanede güne özel Pİ Menüsü sunuldu.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
16 Mart 2012, Cuma 10:10
Okunma
:
11.374 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları