Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | İstanbul'da Bir Sürrealist
İstanbul'da Bir Sürrealist İstanbul'da Bir Sürrealist
  • Paylaş
Okyanus Koleji öğrencileri, İstanbul'da bulunan 2 önemli sergiyi gezerek sanat ve sanatçılar hakkında yeni bilgiler edindi.

Beylikdüzü Okyanus Koleji Gravür Yetenek öğrencileri, 24 Şubat 2012 Cuma günü öğretmenleriyle birlikte Salvador Dali'nin Tophane-i Amire’de sergilenen İlahi Komedya ,Sürrealizim İzleri, Gala ile Akşam Yemeği adlı 3 başlıktan oluşan sergisini gezdiler.

Bu tür gezilerle eğitimi desteklenen Okyanus Koleji öğrencileri, müzedeki yaşantı ile ilgiler yoluyla etkileşim, gözlem yapma, düşünce ve duyguları ifade etme, hayal gücünü kullanma, kendi yaşamına bağlama, bilgilenme, müzenin mesajını görme ve anlamlandırma, objeleri okuma, kültürel değerleri ve yaşamı paylaşma, gerçeği arama, uygulamalar yapma ve değerlendirme gibi becerileri doğrudan kazanıyorlar.

Avcılar Okyanus Koleji öğrencileri de, 25 Şubat 2012 Cumartesi günü, Tophane-i Amire’de düzenlenen tuhaf ve çarpıcı imgelerle dolu sürrealist ressam Salvador Dali Sergisi'ni ve Saim Burgay’ın anısına düzenlenen "Hayvan" başlıklı Karma Kukla Sergisi'ni gezdiler.

Resim öğretmenleriyle birlikte gezdikleri bu 2 önemli sergide Okyanus Koleji öğrencileri, sanata eleştirel bakmayı, bilinenin dışında farklı, yeni ve özgün olmanın farkındalığını yaşadılar.

"Gerçek bir ressam en sıradan şeyler karşısında en sıra dışı fikirler üretebilen kişidir." (Salvador Dali)

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
05 Mart 2012, Pazartesi 12:32
Okunma
:
4.411 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları