Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Haramidere Köprüsü'nü Kaderine Terketmeyelim!
Haramidere Köprüsü'nü Kaderine Terketmeyelim! Haramidere Köprüsü'nü Kaderine Terketmeyelim!
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalı ve Üstün Yetenekliler Ortaokul öğrencileri, Haramidere Köprüsü'nün bakımının yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine e-mail attılar.

Okyanus Koleji öğrencilerinden tarihi eserlerimize sahip çıkan duyarlı bir girişim...

Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalı ve Üstün Yetenekliler Ortaokul öğrencileri, Haramidere Köprüsü’nün bakımının yapılması için 2 Ocak 2014 Perşembe günü bir girişimde bulundular.

Sosyal Bilgiler öğretmenleri eşliğinde bilgisayar laboratuvarına giden öğrenciler, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine Haramidere Köprüsü’nün bakımı için mail atarak duyarlı olmanın gerekliliğini yerine getirdiler.

Haramidere Köprüsünü Tanıyalım

Mimar Sinan’ın yaptığı sayılı köprülerden biri olan Haramidere Köprüsü, Büyükçekmece ile Küçükçekmece gölleri arasında E-5 Karayolu üzerinde Esenyurt-Bahçeşehir kavşağında yer almaktadır. Haramidere Köprüsü E-5 Karayolu ile bağlantı yollarının arasında kaldığından bugün kullanılmamaktadır.

Sorun ne?

Mimar Sinan’ın önemli eserlerinden biri olan, bir dönem Osmanlı ordularının Avrupa’ya sefere giderken kullandığı köprü, şimdilerde şehrin kalabalığında yalnızlığa terkedildi.

Köprünün bakımının yapılmasını ve Mimar Sinan’a ait olduğunun belirtilmesini isteyen Okyanuslu öğrenciler, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine mail atarak bu taleplerini ilettiler.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
08 Ocak 2014, Çarşamba 13:58
Okunma
:
3.742 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları