Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Çanakkale Ruhu Okyanus'ta Canlandı
Çanakkale Ruhu Okyanus'ta Canlandı Çanakkale Ruhu Okyanus'ta Canlandı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
"10-18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası" nedeniyle Okyanus Kolejleri'nde düzenlenen etkinliklere katılan öğrenciler, 'Çanakkale Ruhu'nu bir kez daha hissettiler.

Türk tarihinin kilometre taşlarından biri olan Çanakkale Zaferi, 10-18 Mart Haftası'nda tüm yurtta olduğu gibi Okyanus Kolejleri'nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası sebebiyle, Avcılar Okyanus Koleji’nde pek çok etkinlik düzenlendi. Sosyal Bilgiler, Tarih ve Resim Zümreleri'nin katkılarıyla Avcılar Okyanus Koleji'nde açılan sergiyle başlayan etkinlikler, seminer ve törenlerle devam etti. Sergide Çanakkale Şehitlik Abidesi’nin, Seyit Onbaşı’nın maketi ile savaş topları ve o dönemde cepheye malzeme taşıyan öküz arabalarının temsili maketleri sergilendi. Aynı zamanda dönemle ilgili farklı görsellere ağırlık verilerek bu topraklarda can veren şehitlerimizin bir kez daha saygıyla anıldığı sergi, öğrenci ve velilerden büyük ilgi gördü.

Avcılar Okyanus Koleji, 13 Mart 2012 Salı günü ise, 'Çanakkale Ruhu'nu bir kez daha yaşamak ve yaşatmak amacıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Deniz Astsubay Emeklisi olan ve şu an Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzluğu görevini yürüten Turgay Güleç'i ağırladı. Konuşmasında vatan, millet, toprak, hürriyet, bağımsızlık ve manevi temalar üzerinde duran Turgay Güleç, yaşanan zorluklara rağmen Türk askerinin gösterdiği kahramanlığı anlattı. Sosyal Bilgiler ve Tarih Zümresi'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen bu etkinliği gözleri yaşararak izleyen öğrenciler, o dönemin milli ve manevi hislerini bir kez daha yaşadılar.

Güneşli Okyanus Koleji'nde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı da, öğrenciler tarafından büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. Kahraman atalarını, okudukları şiirlerle, koro eşliğinde söylenen şarkılarla, orotoryo ve sunumlarla bir kez daha anan öğrenciler, "Çanakkale Geçilmedi, Geçilemez" sloganını coşkuyla haykırdılar.

Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde ise 19 Mart 2012 Pazartesi günü, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı törende şehitler, şiirler, konuşmalar ve türkülerle bir kez daha anıldı.

Beylikdüzü Okyanus Koleji’nde de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla gerçekleştirilen programda öğrenciler, hazırlamış oldukları etkinliklerle günün anlam ve önemini bir kez daha vurguladılar. Aziz vatan uğrunda canlarını seve seve feda eden şehitlerimiz için kaleme alınan “Şehide Mektup” konulu makale yarışmasında birinci olan öğrenciye ödülü Okul Müdürü Bekir Mazman tarafından takdim edildi. İlköğretim 2. Sınıf öğrencilerinin sunduğu halkoyunları gösterisinde de duygulu anlar yaşandı. 11. Sınıf öğrencileri ise Mehmet Akif’in “Çanakkale Şehitlerine” şiiri eşliğinde bir müzik dinletisi sundular.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
19 Mart 2012, Pazartesi 16:24
Okunma
:
9.507 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları