Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Üstün Zekâlılar Okulu 4-E Sınıfı Öğrencileri 'Besinlerdeki Suyun Varlığını Kanıtlayalım' Etkinliğinde
Bahçeşehir Üstün Zekâlılar Okulu 4-E Sınıfı Öğrencileri 'Besinlerdeki Suyun Varlığını Kanıtlayalım' Etkinliğinde Bahçeşehir Üstün Zekâlılar Okulu 4-E Sınıfı Öğrencileri 'Besinlerdeki Suyun Varlığını Kanıtlayalım' Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 4-E sınıfı öğrencileri Fen Bilimleri dersi ‘Besinler’ konusu kapsamında ‘Besinlerdeki Suyun Varlığını Kanıtlayalım’ deneyini gerçekleştirdiler.

Öğrencilerin evden üçer adet katı besin getirmeleri istendi. Besinler kilitli poşetlere kondu ve üzerlerine etiket yapıştırılarak öğrencilerin isimleri yazıldı. Bir hafta yiyeceklerin bu şekilde bekletileceği söylendi. Bir haftanın sonunda yiyeceklerde değişiklik olup olmayacağı, olacaksa ne gibi değişikliklerin olacağını tahmin etmeleri, tahminlerini arkadaşlarıyla paylaştıktan sonra tahmin-gözlem-açıklama formuna yazmaları istendi.

Geçen bir haftalık süreç içerisinde öğrencilerin yiyecekleri gözlemlemeleri sağlandı. Bir haftanın sonunda meydana gelen değişikliklerin sebepleri hakkında konuşuldu. Yiyeceklerin içerisinde belli miktarda suyun bulunduğu, ortamın özelliklerine bağlı olarak yiyeceklerin zaman içerisinde bozulduğu, kurutulan gıdaların daha uzun süre bozulmadan saklanabildiği çıkarımlarına ulaşıldı.  

Öğrenciler bu etkinlikle yiyeceklerin hangi koşullarda saklanması gerektiğini deneyimleyerek öğrendi.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Emine Gezer
Tarih
:
13 Kasım 2019, Çarşamba 11:02
Okunma
:
765 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları