Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Öğrencileri Türkçe Dersinde
Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Öğrencileri Türkçe Dersinde Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Öğrencileri Türkçe Dersinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Öğrenciler Zıt Anlamlı Kelimeleri Öğrendiler

Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 3/E ve 3/F sınıfı Türkçe dersi kapsamında öğrenmiş oldukları zıt anlamlı kelimeleri kullanarak eğlenceli bir çalışma yaptılar.

İlk olarak bütün öğrenciler sınıfta başlangıç noktası olarak belirlenen bir çizgide yan yana sıraya geçtiler. Daha sonra öğretmenleri tarafından bir kelime, yüksek sesle öğrencilere söylendi. Her öğrenci daha önceden eline almış olduğu kağıtlara söylenen kelimenin zıt anlamlısını yazdı. Eğer öğrenci cevabının doğruluğundan eminse bir adım ileri atarak bir sonraki hedef noktaya geçti, eğer emin değilse olduğu yerde kaldı. Öğretmen doğru cevabı söyledikten sonra bir adım ileri giden öğrencilerden doğru cevap verenler gittikleri yerde kaldılar, fakat cevabından emin olarak ileri adım atan öğrencilerden yanlış cevap vermiş olanlar iki adım geri giderek başlangıç noktasından da bir adım geride kaldılar. Bu şekilde ilerleyen etkinlikte verilen doğru cevaplar sayesinde bir adım ileri atma şansı yakalayan öğrencilerden final noktasına ilk ulaşan etkinliği tamamlamış oldu.

Bu etkinlik sayesinde öğrencilerin karar verme süreçlerine, özgüvenlerine, kelime bilgilerine, zihinsel becerilerine olumlu katkı sağlanmış oldu. 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Fırat TOMBUL
Fotoğraf
:
Serdar Buzlukçu,Ekrem Tarık Babayiğit
Tarih
:
13 Ekim 2016, Perşembe 14:50
Okunma
:
1.650 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları