Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar İlkokulu 1-E ve 1-F Sınıfları ‘’SCAMPER’’ Tekniğini Öğrendi
Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar İlkokulu 1-E ve 1-F Sınıfları ‘’SCAMPER’’ Tekniğini Öğrendi Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar İlkokulu 1-E ve 1-F Sınıfları ‘’SCAMPER’’ Tekniğini Öğrendi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E ve 1-F Sınıfları ‘’SCAMPER’’ Tekniğini Kullandılar.

Yaratıcılık dersleri kapsamında ‘’SCAMPER’’ tekniğini ilk kez öğrenen sınıflarımız uygulaması olarak kalemleri değişik yollarla kullanmak için yaptıkları çizimlerinin maketlerini çıkarttılar ve sunumunu gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz her aşamada tekniğin harflerini kullanarak şekerli, silgili, yara bantlı, ışıklı ve pilli vb. birkaç özelliklerini birleştirerek kalemler icat ettiler.

‘’SCAMPER’’ tekniği yaratıcılığın önemli tekniklerinden biri olarak öğrencilerin hayal gücünü, esnek düşünmesini, birleştirmelerde, yeni ve eski nesneler kullanımda kolay geçişler sağlayarak ortaya yeni ve özgün ürünlerin çıkması için kullanılan eğlenceli bir yöntemdir.

‘’SCAMPER’’ İngilizce bir kelime olup, her harfin kendi anlamı vardır. Her zaman tüm harflerin kullanılmasına gerek yoktur. ‘’SCAMPER’’ tekniğini genel olarak hayatımızda en çok reklamlarda görebiliriz.

Substitude= Yer değiştirme

Combine= Birleştirme

Adapt= Uyarlama

Modify, Minify, magnify= Değiştirme, küçültme, büyütme

Put tootheruses= Diğer kullanışlarının yerine koyma

Eliminate= Çıkarmak, yok etmek

Reverse, Rearrange= Tersine çevirme ve yeniden düzenleme


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Gülşah Tuna,Zeynep Kuvandykova
Tarih
:
25 Kasım 2016, Cuma 17:02
Okunma
:
980 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları