Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar 2/D Sınıfı Öğrencileri Smart Wall’da Şapkalı Deyimler Tasarladılar
Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar 2/D Sınıfı Öğrencileri Smart Wall’da Şapkalı Deyimler Tasarladılar Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar 2/D Sınıfı Öğrencileri Smart Wall’da Şapkalı Deyimler Tasarladılar
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 2/D sınıfı öğrencileri Türkçe dersi kapsamında işlenen ‘Deyimler’ ile ‘6 Şapka Düşünme Tekniğini’ ilişkilendirerek çalışma tasarladılar.

Öğrenciler bilişsel gelişimlerini destekleyen ve yaratıcılık becerilerini işe koşup artmasını sağlayan bu teknik, Deyimler konusunda etkin bir biçimde kullanıldı. Etkinliğin başlangıcında öğrenciler, öğretmen tarafından sırası ile söylenen deyim için en uygun şapkayı sırası ile kafasına takarak katıldı.

Öğrenci deyimin duygu ve düşünce bakımından temsil ettiğini düşündüğü şapkayı hangi özelliğinden dolayı seçtiğini ifade etti. Bu şekilde devam eden etkinlik basamaklarını kullanarak yaratıcı fikirlerini işbirliği içerisinde eğlenerek sergilediler.

Öğrenci bu teknik sayesinde kendinin belirlediği deyimleri de tekniğe uygun şekilde kullanarak disiplinler arası ilişkilendirmelerde bulunmuştur.

Sınıf içi etkinlik değerlendirmesi yapımı sonrasında her öğrencimiz deyimlerle destekledikleri örneklerini 6 Şapkanın uygun bölümüne yerleştirdiler. Bu sayede hem eğlendiler hem de konu ile ilgili kavramları içselleştirmiş oldular.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Sümeyye Kenger
Tarih
:
14 Kasım 2016, Pazartesi 16:13
Okunma
:
1.925 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları