Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar 1.Sınıf Öğrencileri Akıl Haritası Yapıyor
Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar 1.Sınıf Öğrencileri Akıl Haritası Yapıyor Bahçeşehir Okyanus Üstün Zekalılar 1.Sınıf Öğrencileri Akıl Haritası Yapıyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E ve 1-F Sınıfları Akıl Haritası Yapmayı Öğrendiler.

1.sınıf öğrencilerimiz Hayat Bilgisi dersinde “Sağlıklı Besinler” ile ilgili “Akıl Haritası” oluşturdular. Zihin (Akıl) Haritası tekniği, temelini 1970’ li yıllarda Dr. Roger Sperry ve arkadaşlarının beyinle ilgili çalışmalarından almaktadır. Sperry ve arkadaşları çalışmalarında serebral korteksin iki yarı küresinin birbirinden farklı şekilde işlev gördüklerini keşfetmişlerdir. 

İnsanların büyük çoğunluğunda, beynin sağ yarı küresi, sözel olmayan aktivitelerde daha etkin konumdadır: Müzik dinlemek, resim yapmak, hayal kurmak, yüzleri tanımak, ritim hatırlamak, renk kullanmak, vb. gibi. 

Sol yarı küre ise, dil kullanımını içeren faaliyetlerde, yazı yazmada, matematiksel problemlerin çözümü gibi akademik faaliyetlerde daha etkindir.

Öğrenciler  derste tahta üzerine kalemler ile sağlıklı besinleri görselleştirerek bir harita oluşturdu. Tıpkı nöronlardan çıkan bağlantılar gibi; zihin haritasının temeli de buna dayanıyor, bu yüzden beynin işleyişiyle uyumlu bir yöntem olduğu savunuluyor. 

Böylelikle insan beyninin konuyu alışık olduğu yapının ötesinde algılaması hedeflenir. 

Bu şekilde öğrenciler sağlıklı besinlerin neler olduğunu daha kolay hatırlayacaklar.

 

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Gülşah Tuna,Zeynep Kuvandykova
Tarih
:
19 Aralık 2016, Pazartesi 17:04
Okunma
:
3.051 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları