Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar 2/D sınıfı Öğrencileri Sosyal Duygusal Gelişim Dersinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar 2/D sınıfı Öğrencileri Sosyal Duygusal Gelişim Dersinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar 2/D sınıfı Öğrencileri Sosyal Duygusal Gelişim Dersinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir öğrencilerinin keyifli etkinliği

Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 2/D sınıfı öğrencileri Sosyal Duygusal dersi kapsamında ‘Kendimle Barışık Olduğum İçin Mutluyum’ konusu ile ilgili Kendimle Barışık Olduğum İçin Mutluyum Kitap Ayraçları özgün çalışmalar tasarladılar.

Üstün zekalı ve üstün yetenekli öğrencilerin genel özelliklerinden biri olarak söyleyebiliriz ki, bu öğrenciler moral değerleri diğer öğrencilere göre daha iyi anlayabilmekte; daha dürüst; daha gerçekçi; ve daha etik olma eğilimindedirler. Eğer bunlar ortalama ve üzerinde bir başarı düzeyinde iseler, kendileri hakkında daha olumlu duygulara sahip olup, daha yüksek bir öz değere, yüksek düzeylerde başarıya dönük motivasyona sahiptirler.

Duygusal eğitim süreçlerinin amacı, onların kendilerini ve başkalarını ve değerlerini daha iyi anlayabilmelerini sağlamak, başkalarına karşı daha empatik olmalarını sağlamak, yüksek değerler, etik, başarı ihtiyacı ve hümanistik tavırlar oluşturmayı sağlamaktır.

Öğrenciler yaptıkları etkinlikte içerik sorularını kullanarak büyük grup tartışması içinde ele alınan Çirkin Ördek masalını psikolojik (uyardığı duygular) açıdan ele alıp, verdiği dersi tartışır.

Öğrenciler etkinliği ‘Kendimle Barışık Olduğum İçin Mutluyum Kitap Ayraçları’ yaratıcı ve özgün bir çalışma ile tamamladılar.

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Sümeyye Kenger
Tarih
:
15 Kasım 2016, Salı 13:24
Okunma
:
2.195 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları