Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu Kendi Ailelerine Ait Soyağacı Yaptılar
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu Kendi Ailelerine Ait Soyağacı Yaptılar Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu Kendi Ailelerine Ait Soyağacı Yaptılar
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-D sınıfı öğrencileri bu hafta Hayat Bilgisi dersi kapsamında afiş şeklinde soyağaçlarını yaptılar.

Günümüzde tarih bilincinin gelişmesi, tarihi kişilerin popüler hale gelmesi, küreselleşmeyle beraber bireyselliğin ön plana çıkması, soyuna ilgi duyan ve bu konularda araştırmalar yapmak isteyenlerin sayısını gün geçtikçe artırmıştır. SOYAĞACI (secere) denilen bu çalışmalarda çeşitli yöntemler kullanılmaktadır.

SOYAĞACI genellikle bir ağaç şeklinde gösterilir. Bir sonraki kuşaklar bir öncekilerin dalı ve meyvesi sayıldığından bu ismi almıştır. Soy araştırmacısı bu ağacı resmederken bu günden başlayarak ulaşabildiği kadar geriye doğru gider, zamanla yeni bulgularla eklemeler yapar ve ağaç şekillenmeye başlar.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Hüseyin ÜNSAL
Fotoğraf
:
Tuğba EREN
Tarih
:
11 Ocak 2018, Perşembe 15:33
Okunma
:
915 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları