Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Tercih Tablom” Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Tercih Tablom” Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Tercih Tablom” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri 2 Mart Cuma günü Matematik dersi kapsamında “Tablo ve Grafik” konusunda ‘Tercih Tablom’ isimli etkinliği yaptılar.

       Öncelikle öğrencilere tablo, veri ve grafik terimlerinin tanımları verildi. Daha önce bu konuyla ilgili çözülen sorular hatırlatıldı. Bilgileri bağlantılandırma ve anlamlandırma için önemli noktaları fark eden öğrencilere hazırlanan anket kitapçıkları verildi ve her biri kendi anketini öznel görüşleriyle doldurdu. Öğrencilere gerekli yönergeler verilerek anket tamamlandı. Öğretmen kendi sonuç kartına öğrencilerden çıkan sonuçları kaydetti. Bu esnada çocukların açıklama bölümüne yazdığı notlar dersi heyecan verici hale getirdi. Tüm verileri kaydeden öğretmen; bu verileri, çocuklarla beraber tahtada tablo oluşturarak tabloya kaydetti. Öğrenciler öğretmenin dağıttığı A3 boyutundaki renkli kartonlara bu tabloyu çizdi.

       Öğretmen rehberliğinde yapılan öğrenci merkezli bu etkinlik sayesinde çocuklar, ilgili konuda somut bir yaşantı edinmiş ve veri toplama-tablo oluşturmanın aşamalarını yaparak-yaşayarak öğrenme yoluyla kavramış oldular. Aynı zamanda yaptıkları grup çalışmasıyla işbirlikli öğrenme ve grup çalışmalarında bir görev alıp yerine getirme gibi kazanımları da edindiler.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Hüseyin ÜNSAL
Fotoğraf
:
Şükran AVCI
Tarih
:
03 Mart 2018, Cumartesi 10:18
Okunma
:
1.168 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları