Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Bölme İşleminde Verilmeyenleri Bulalım” Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Bölme İşleminde Verilmeyenleri Bulalım” Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Bölme İşleminde Verilmeyenleri Bulalım” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri 12 Mart Salı günü Matematik dersi kapsamında “Bölme İşleminde Verilmeyenleri Bulalım”isimli etkinliği yaptılar.

Öğretmen çocuklar için hazırlamış olduğu ders materyali ile sınıfa canlı bir giriş yapar. Çocuklara sırayla, hazırladığı rakam keselerinden farklı rakamlar çektirerek bölme işleminde hangi bölgelere yerleştireceklerinin yönergelerini verir ve son olarak bölme işlemi kurallarına uygun olarak hesaplatır. Daha sonraki aşamada; diğer arkadaşlarıyla beraber işlemin sağlamasını yapacak kontrol grubu oluşturulur. Bu sırada öğretmen çocukları sadece rehber sorularla yönlendirmektedir.

Etkinliğin vardığı yerde çocukların işlemleme hızında gözle görülür değişim saptandı. Öğrenciler bölme işleminde bölünen, bölen, bölüm ve kalanın yerini zihinlerine fotoğraflama yöntemi ile kazımış, verilmeyen rakamları hangi ters işlemlerle hesaplayabileceklerini ve tüm işlemlerin sağlamasını nasıl yapabileceklerini keşfetmiş oldular. Kendileri akıl yürütme ve karar verme becerilerini kullanarak sonuca vardıkları için anlamlı öğrenme hedefine ulaşıldı.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şükran Avcı Sarıkaya
Tarih
:
19 Mart 2019, Salı 08:51
Okunma
:
1.178 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları