Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji İlkokulu Öğrencilerinden Anlamlı Kutlama
Bahçeşehir Okyanus Koleji İlkokulu Öğrencilerinden Anlamlı Kutlama Bahçeşehir Okyanus Koleji İlkokulu Öğrencilerinden Anlamlı  Kutlama
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Yerli Malı Yurdun Malı,Herkes Onu Kullanmalı!

Ülkemiz cumhuriyet döneminde yeni savaştan çıkmış bir durumdaydı. Yurdumuzun her köşesi büyük zararlar görmüş, ellerinde bir şeyleri kalmayan halk yoksulluk içerisinde kıvranıyordu. Atatürk bu durumdaki halka bir şeyler vermek istiyordu. 1923 yılında İzmir İktisat Kongresini topladı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin Başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde mecliste bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı. Böylece o tarihten bu yana 12 Aralığı kapsayan hafta “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” olarak kutlanmaktadır.

 

Yerli tüketimin bilinçli olarak artması için 12-18 Aralık haftası süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır.

 

Her yıl ülke genelinde kutlanan yerli malı haftası, bu yıl da 1-2-3 ve 4.sınıf öğrencileri farklı etkinliklerde bulunarak bu haftayı anlam ve önemine uygun olarak kutladılar.

 

Bahçeşehir Okyanus Koleji İlkokulu 1. Ve 2. Sınıf öğrencileri, günün anlam ve önemine uygun olarak hazırlamış oldukları “Yerli Malı Ürün Kullanıyorum” çalışmalarını fotoğraf sunumu ile panolarda sergilediler.3. Ve 4. Sınıf öğrencileri ise günün anlam ve önemine uygun “Yerli Malı Ürün Tanıtımı” yaparak sınıfları gezdiler. Böylece yerli malı ürün kullanmanın önemi tüm öğrencilere vurgulatılmış oldu.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Selin Erçin- Kübra Kaya
Tarih
:
27 Aralık 2018, Perşembe 14:05
Okunma
:
970 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları