Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji 4. Sınıf Öğrencilerinin Miniatürk Gezisi
Bahçeşehir Okyanus Koleji 4. Sınıf Öğrencilerinin Miniatürk Gezisi Bahçeşehir Okyanus Koleji 4. Sınıf Öğrencilerinin Miniatürk Gezisi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, Miniatürk gezisinde Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş tarihi eserlerin küçültülmüş maketlerini görme fırsatı buldular.

Okyanuslular'dan Miniatürk'te tarihi eser keşfi...

Bahçeşehir Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, 12 Mayıs 2014 Pazartesi günü Miniatürk’e gittiler.

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş eserlerin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniatürk’te, tarihi yapıları görerek öğrenme fırsatı bulan öğrenciler kalıcı öğrenme sağladılar.

Miniatürk’te, 59'u İstanbul’dan, 55'i Anadolu’dan 12 'si ise bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere 126 maket eser sergileniyor.

Ayasofya'dan Selimiye'ye, Rumeli Hisarı'ndan Galata Kulesi'ne, Safranbolu Evleri'nden Sümeli Manastırı'na kadar pek çok kültür ve medeniyetin izlerinin bir araya geldiği Miniatürk'te, bugün artık yerlerinde olmayan Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi, Ecyad Kalesi gibi eserler de yer alıyor.


Haber
:
Canan Aksoy
Editör
:
Canan Aksoy
Tarih
:
13 Mayıs 2014, Salı 09:49
Okunma
:
2.634 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları